Sabah işe yetişmeye çalışırken, özel bir davete katılmak üzere yola koyulmuşken, bütün yıl planladığınız tatil destinasyonuna varmak üzere şehirler arası yolda keyifle seyahat ederken arabanız size, kulağa hoş gelmeyen bir takım ses ve sinyaller eşliğinde bir şeyler anlatmaya çalışabilir. Aracınızın motoru ya da başka bir aksamıyla ilgili bir arızaya işaret etme olasılığı bulunan söz konusu yakınmaların ne anlama geldiğini bilmeniz hem arabanızın sağlığı hem de yolculuğunuzun seyri açısından önem teşkil etmektedir. İşte size otomobilinizin dilinden anlamanıza yardımcı olacak bir kaç ipucu.

AKÜ BİTERSE

Yola çıkmak üzere şoför koltuğuna oturup kontağı çevirdiğinizde arabanız çalışmak yerine derin bir sessizliğe gömülüyor ve bu hamleyi defalarca tekrarlamanıza rağmen sonuç değişmiyor. Sorun, yüksek ihtimalle akünün bitmesinden kaynaklanıyor. Aşırı soğuğun etkisiyle, arabanızı uzun süre çalıştırmadığınız durumlarda, araç çalışmıyorken elektronik aksamların ya da ışıklarının açık unutulması halinde veyahut da akünün kendine has teknik problemleri olduğunda araç akünüz bitebilir. Böyle bir durumda hemen yardım alarak aküyü şarj etmeniz ve arabanızı tekrar eski sağlığına kavuşturmanız gerekir.

ARACINIZ ISLIK ÇALARSA

Otobanda huzur içinde ilerlerken bir anda arabanız ıslık çalmaya başlıyor. Aracınızın kendini ıslıkla ifade etmeye çalışması canının sıkılmasından değil, bir derdinin olmasından kaynaklanıyor olabilir. Buradaki önemli nokta, bu sesin araç yüksek devirle hareket halindeyken mi yoksa rölantideyken mi çıktığı. Eğer ıslık sesi, arabanız rölantideyken çıkıyor ve hareket ettiğinizde kesiliyorsa bu motor arızasına değil, içinde bilye bulunduran şarj dinamosu, klima pompası gibi aksamlardaki soruna işaret ediyordur. Fakat eğer ses yüksek devirde duyuluyorsa o zaman motorla ilgili, turbo aksamındaki herhangi bir kaçak ya da kopma kaynaklı olabilir. Bu durumda daha büyük problemlere sebep olmadan bir an önce arabanızı ehil ellere teslim etmelisiniz.

KUVVETLİ VURUNTU SESİ GELİRSE

Trafiksiz yolda hızınızı almış keyiflice arabanızı sürerken bu kez de için için devam eden bir vuruntu sesi duyuyorsunuz. Aracınızdan gelen bu takır tukur tuhaf sesi mutlaka ciddiye alın. Size önemli bir problemi olduğunu anlatmaya çalışıyor olabilir. Dikkat etmeniz gereken detay kaçıncı viteste ve hangi devir aralıklarında bu sesi duyduğunuzu belirlemek; vuruntu sesinin mahiyeti bu kriterlere göre değerlendirilir. Sonuçta vuruntu, motora at aksamlarda ciddi sorunlara işaret ediyor olabilir. Önleminizi alın.

SÜRTÜNME SESİ DUYARSANIZ

Çok sevdiğiniz arabanız birden bire sürtünmeye benzer bir ses de çıkarmaya başlamış olabilir. Sürtme sesi birçok farklı gerekçeye bağlı olarak ortaya çıkan arızalara işaret edebilir. Bunların başında yağ seviyesinin azalması gelir. Fren balatasıyla alakalı bir sorun ya da yine motor arızaları da bu sesin kaynağını teşkil edebilir. Yetkili servis size en doğru durum tespitini yapacaktır.

PARK MAHALİNDE SU BİRİKİNTİSİNE RASTLARSANIZ

Arabanızı park ettiniz, işinizi halledip döndüğünüzde ise kupkuru havada aracınızın altında bir su birikintisi olduğunu fark ettiniz. Üstelik park ederken suyun orada olmadığından da eminsiniz. Bu durumda arabanız dışarıya su bırakarak sizinle iletişim kurmaya çalışıyordur. Su birikmesi, araç klimasının su akıtması, yağ boşlatma aksamı, fren yağ seviyesi, diferansiyel contaları gibi çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Aracınızın verdiği işareti önemseyin ve sorununu çözmek için hemen harekete geçin.

Günlük hayatınızda size her ortamda eşlik eden bu sadık dostlarınız düzenli bakıma, sorunlarının ciddiye alınmasına ve önemsenmeye ihtiyaç duyarlar. Onları önemsediğinizi en iyi gösterebileceğiniz yolların başında ise onlar için kasko yaptırmak gelir. Şimdi https://www.unicosigorta.com.tr/kasko sayfası üzerinden kasko fiyatları, kasko bedeli, kasko hesaplama ve kasko teklifi işlemlerine dair merak ettiğiniz her türlü ayrıntıyı bulabilirsiniz. Size en uygun kasko türü ve kapsamını belirleyerek arabanıza hak ettiği özeni göstermeye başlayabilirsiniz.