Merhaba,

Yeni haftada yeniden birlikteyiz. Tatili bitirdik. Bir çoğumuz döndü. Yine de genel olarak uyarmak isterim yollarda dikkatli olalım. Çünkü sıkıntılı yağışlar geliyor. Eylül ile beraber havanın yüzü sonbahara dönerken dalgalanmalar oluşuyor. Her dalgalanmayla beraber bir kuvvetli sağanak da geliyor. Onlardan bir tanesi Çarşamba günü Edirne dolaylarında olacak. Kuvvetli gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Dolu da gelebilir ama daha çok su baskınları ve sel seviyesinde bir yağıştan bahsediyoruz. Yağışın miktarı çok fazla olacak. Dolayısıyla dikkat diyoruz.

Bu yağış Edirne dolaylarında sel seviyesinde olarak enerjisinin büyük bir kısmını burada bırakıp Marmara’nın orta ve doğu kesimlerine, Karadeniz ve İç Anadolu’ya doğru ilerleyecek. Dolayısıyla Bursa, İstanbul, Yalova, Kocaeli çevreleri bu yağışı Çarşamba günü akşam saatlerinde ya da gece alacak. Yağışlar Perşembe günü devam  edecek. İç Anadolu, Karadeniz’in orta ve batısı, Akdeniz’in orta ve doğu kesimleri de aynı yağışın etkisi altına girecek.

Karadeniz’de yağışlar bir kaç gün sürecek. Marmara ve Edirne’de ise yağışlar Çarşamba bir gün, İstanbul dolaylarında Çarşamba gece ve Perşembe günü kendini gösterecek. Önümüzdeki hafta Karadeniz hariç yurdun kalanındaki yağışlar bitiyor.

Sıcaklıklara gelecek olursak; bugünlerde Marmara’da nem çok yüksek %60 oranında, nem yarın ve Salı günü de devam edecek. Maalesef rüzgar da zayıflayacak ve bunalmaya devam edeceğiz fakat Çarşamba akşamı sıcaklık aşağıya inecek.

Bu gelecek yağışlarla sıcaklıklar düşecek fakat sadece yağış alan bölgelerde değil yurdun genelinde sıcaklık düşüşü yaşanacak.

Sıcaklıklar her ne kadar hala yaz değerlerinde olsa da birkaç derece aşağı inecek. Ağustos ile Eylül arasındaki farkı yaşayacağız.

Yağışlar kısa süreli olsa da gelen serinlemeler gitmiyor. Eylül gelince sonbahar geliyor desek de yaz seviyesinde bir ay geçirmeye devam edeceğiz.

Haftaya tekrar görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.