Merhaba bu hafta da hava durumu kritiğimizle karşınızdayız. Bu hafta, hafta boyu devam eden rüzgarlar var. Marmara, İstanbul, Çanakkale, Bandırma çevreleri, Batı ve Orta Karadeniz, Ege’nin genelinde durum bu şekilde olacak. Özellikle Marmara’nın Karadeniz kıyıları yani İstanbul’un tam içerisinde bulunduğu alanda sert rüzgarla beraberiz.

Yağış ise etki alanını azaltıyor. Karadeniz’in tamamında etkisi süren yağışlar, Karadeniz’in Orta ve Doğusuna çekildi. Şimdi Salı günü Doğu Karadeniz’e çekiliyor. Çarşamba bu yağış da kesilecek ve yurdun tamamı güneş alacak. Orta ve kuzey bölgelerde bulutlar arasından, kıyı Ege, Akdeniz ve Güney Doğu’da bulutsuz bir gökyüzünde güneş görüyor olacağız. Bu günlerdeki sıcaklık da korunacak.

Marmara 25-29 derece aralığında gidip geliyor. İç Anadolu 25-26 aralığında değişiyor. Ege 30’lara çıkıyor kıyı kesimlerde, Akdeniz 34-35 derecelerde, Adana 36-37 oluyor ama haftasonuna doğru durulacak yine de 32-33 derecenin altına inmeyecek. Güneydoğuda’da 33-35 derece aralığında sıcaklıklar ölçülüyor. Doğu Anadolu’nun Kuzeyine Kars, Erzurum, Ardahan dolaylarına Doğu Karadeniz’den sarkan yağış da Çarşamba, Perşembe kesilecek.

Bir sonraki yağış muhtemelen ayın 24, 25’inden itibaren gelecek. Marmara, kıyı Ege muhtemelen 25’inden itibaren, Karadeniz 24’ünden itibaren bölgesel yağışlar alacak. Bunun dışında yurdun kalanı yağış alacak gibi gözükmüyor. Ancak Eylül ayı riskli bir ay, Ağustos ve Temmuz’da sıcaklığın çok yüksek olmasından dolayı ani sağanaklar gördük. Eylül ayının da sıkıntısı şu deniz suyu sıcaklıkları çok yükseldi. Sonbahara geçişle dalga dalga gelen serin hava sistemleriyle hava sıcaklığı deniz suyu sıcaklığının altına iniyor. O sebeple ani sağanaklar bastırıp gidebiliyor. Dolayısıyla 25’inden itibaren sıcaklık dalgalanışıyla gelebilecek bir yağış olacağı için arada aşırı yağış görülen merkezler de olabilir. Bunun ayrıntısını ilerleyen günlerde konuşuyor olacağız.

Eğer tatil hakkı kalanlarınız varsa Akdeniz, Güneydoğu ve Ege’de meteorolojik koşullar yolları zorlayacak gibi gözükmüyor. Siz yeter ki trafik kurallarına uyun.

Önümüzdeki günlerde görüşmek üzere. Hoşçakalın.