“Risk almadan ilerleyemezsin” sözünden hareketle bazen rotanızı sürprizlerle dolu yollara çevirmek zorunda kalabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanında trafik kazalarının en yoğun yaşandığı, hatta yetkili mecraların dahi müdahale edemediği pek çok çetrefilli güzergah bulunuyor. İşte, seyir halindeyken yaşam ve ölüm arasındaki incecik çizgide yürüdüğünüzü hissedeceğiniz, dünyanın en tehlikeli yolları:

James Dalton Otoyolu / Alaska

Uzunluğu 666 km olan James Dalton Otoyolu, en başından sonuna kadar asfalt yerine çakıl taşlarıyla kaplı. Kuzey yamaçlarındaki petrol tesislerine kolay ulaşım sağlamak için yapılan James Dalton, dünyanın en tehlikeli yolları arasında gösteriliyor. Araba kiralama firmaları dahi bu otoyol için hizmet sunmamayı tercih ediyor. Adeta traktör terörünün yaşandığı bölgede, binek arabanızla seyahat etmeniz neredeyse imkansız. Şöyle ki, traktör tekerlerinin fırlattığı çakıl taşları sürücüler için önemli maddi hasarlara neden olabiliyor. Daha da kötüsü, 666 km boyunca karnınızın acıkması ya da lastiğinizin patlaması durumunda faydalanabileceğiniz tek bir dükkan dahi yok.

Trollstigen / Norveç

Rauma kentindeki bir dağ yolu olan Trollstigen, Trol merdiveni olarak da adlandırılıyor. Gizemli yol, her ne kadar tehlikelerle dolu olsa da masalsı atmosferiyle dünyanın dört bir yanından turist çekiyor. Doğal güzellikleriyle baş döndüren yolun karakteristik özellikleri ise biraz ürkütücü. Hem dar hem keskin virajlara sahip olması onu maceraperestler için zorlu bir parkura dönüştürüyor. Boyu on iki buçuk metrenin üzerinde olan araçların girmesi yasak olan Trollstigen, son yıllarda yapılan genişletme çalışmalarıyla keşif tutkunları için ideal bir gezi rotasına dönüştü. Her sene binlerce turist, yürüyüş yapmak ve eşsiz manzara fotoğrafları çekebilmek için yönünü Trol yoluna çeviriyor.

A682 Yolu / İngiltere

On sene içinde yüz insanın hayatını kaybetmesine sebep olan A682, İngiltere’deki en kanlı yol olarak nitelendiriliyor. 22 kilometreye kadar tek şeritli olarak devam eden yol ülkede yıllardan bu yana en ciddi kazaların yaşandığı güzergah. Gidilen her 32 kilometre yolun bilançosu ise, bir ölümlü kaza. İstatistikler doğrultusunda tehlike saçtığı çoktan kanıtlanmış olan A682 boyunca ölümü her saniye ensenizde hissetmeniz neredeyse kaçınılmaz.

Ruta 5 / Şili

“Hızlı ve Öfkeli” filminden sahneleri aratmayan Ruta 5, yaklaşık üç buçuk kilometrelik uzunluğuyla Şili’nin en uzun yolu. Derin vadiler boyunca uzanan yolun bu denli tehlikeli olmasının asıl nedeni ise ne yazık ki sürücüler. Sakin trafik ve asfaltın düz olması nedeniyle hız denemeleri yapmaktan çekinmeyen dikkatsiz sürücüler sık sık can kayıpları yaşanmasına sebep oluyor. Ruta 5’in bir diğer tehlike kaynağı ise yapısındaki gizli virajlar. Bu da her bir manevrada yepyeni güçlüklerle karşılaşmayı göze almayı gerektiriyor.

Ölüm Yolu / Bolivya

Bu yolda seyahat etmek viraj ve uçurumlar arasında mekik dokumaktan hemen hemen farksız. Altmış dokuz kilometrelik uzunluğuyla 1995’te dünyanın en tehlikeli yolu unvanını almaya hak kazanmış olan Ölüm Yolu, maalesef her sene üç yüz kişiye mezar oluyor. Yetkililer bu ürkütücü yola alternatif olarak başka bir rota oluştursalar da, farklı ülkelerden gelen turistler bilinçsiz olarak Ölüm Yolu’na girdikleri için, hatalarının bedelini hayatlarıyla ödemek zorunda kalıyor.

Rotanızı ne zaman tehlikeli yollara kırmak zorunda olacağınızı bilemeseniz de trafik sigortası yaptırarak en zorlu şartlarda bile kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Aracınıza ve bütçenize dost trafik sigortası fiyatları ile riskli yollar sizi keyifli yaşamaktan alıkoymasın. Size özel trafik sigortası tekliflerini bir an önce değerlendirerek yol almanın hazzını korkusuzca yaşayın.