Kasko, aracınız ile ilgili olası bir kaza ya da hasar durumunda doğabilecek maddi zararları karşılayan bir sigorta türüdür. Sadece trafik kazasında değil hırsızlık, terör olayları, sel, deprem, yangın, doğal afetler gibi arabanızın hasar görebileceği herhangi bir durumda da zararınızı karşılar.

Kasko sigortasının son derece faydalı ama bir o kadar da pahalı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak iyi bir sürücüyseniz kasko indiriminden yararlanabilirsiniz. Kaskoda en iyi fiyatı alabilmek için nasıl bir sürücü olmanız gerektiğini öğrenmek içinse tüm detayları içeriğimizde bulabilirsiniz!

Hızınıza Dikkat Edin

Trafik kazalarının en önemli sebeplerinden biri aşırı hız yapmaktır. Arabanızın hızını, hakimiyetinizi kaybetmeyecek ve trafik kurallarını ihlal etmeyecek düzeyde tutmanız kaza yapma riskinizi en aza indirecektir. Bu aşamada trafik levhalarına dikkat etmenizi öneririz. Aşırı hızın yanında alkollü araç kullanmanın da en önemli kaza sebeplerinden biri olduğunu unutmamalısınız.

Yola Odaklanın

İyi bir sürücü olmak için dikkatinizi dağıtacak şeylerden kaçınmalısınız. Sürüş esnasında dikkatli olmalı, sürüşe odaklanmalı ve gözünüzü yoldan ayırmamalısınız. Araba sürerken telefon kullanmak, araçtakilerle sohbet etmek, bir şeyler yeyip içmek son derece risklidir ve kaza yapmanıza sebep olabilir.

Sakin ve Rahat Olun

Trafikteyken sinirlerinize hakim olmanız olası bir kaza riskini ortadan kaldırabilir. Diğer sürücülerle tartışma yaşamadan yolunuza devam ederek yaşanabilecek bir kazanın önüne geçebilirsiniz.

Trafikte olumsuz bir durumla karşılaştığınızda da sakinliğinizi korumalısınız. Özellikle sürüş esnasında aracınızın camını açarak diğer sürücülerle iletişim kurmaya çalışmanız kazaya sebebiyet verebileceği için sizi riskli ve kötü bir sürücü yapar.

Trafik Kurallarına Uyun

En basit bir trafik kuralı dahi hem sizin hem de başkalarının hayatlarını kurtarabilir. Bu nedenle birkaç basit kuralı aklınızdan çıkarmadan trafiğe çıkarsanız siz de iyi sürücüler arasındaki yerinizi alabilirsiniz. Unutmayın en iyi sürücü, kurallara uyan, dikkatli ve kaza yapma riski en az olan sürücüdür.

Hasarlardan Kaçının

Aracınız kaskoluysa ve kaskonuzu yenileyecekseniz poliçe tutarınız bir önceki yıla göre daha düşük ya da daha yüksek olabilir. Bu tutarı belirleyen en önemli kriter yıl içindeki hasar durumunuzdur. Eğer daha önce herhangi sigorta şirketinden hasar ödemesi almadıysanız sigorta şirketinin size olan güveni artar ve size özel bir indirim uygular. Hasar ödemesi aldığınızda ise poliçe tutarınız daha yüksek olur. Özetle hasarsızlık hem iyi bir sürücü olmanız hem de daha iyi kasko teklifleri almanız için büyük önem taşır.

Unikasko’da En İyi Kasko Teklifi İçin İyi Sürücü Olmanız Yeter

Tüm bu özelliklere uyuyorsanız size güzel bir haberimiz var: Unikasko, kaza geçmişi olmayan, aracında hasar bulunmayan araç sahiplerine kasko tekliflerinde özel indirimler sunar. Yeni kasko yaptırmak istiyor ya da yıllardır kasko yaptırıp aynı miktarları ödemek yerine yeni ve daha uygun fiyatlı bir teklif almak istiyorsanız Unikasko’nun size özel sunduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

İyi bir sürücü olmanın ödülünü sadece iyi bir teklif değil pek çok avantaj ile de destekleyen Unikasko, aylık ödeme seçenekleriyle kartınızın limitini doldurmaz. Üstelik kullanmadığınız aylarda ekstra bir ödeme yapmanız da gerekmez. Unikasko internet sitesi üzerinden Durdur – Başlat özelliğini kullanarak gereksiz ödemelerinizi iptal edebilirsiniz. Tüm özellikleriyle masraflarınızı azaltan, bütçe dostu kasko seçeneği ile aracınızı en uygun şekilde koruma altına alabilirsiniz.

“Ben de iyi bir sürücüyüm!” diyorsanız Unikasko internet sitesi aracılığıyla kasko teklifi alabilir ve sorgulama yapabilirsiniz. İndirimli fiyatlarla kasko teklifi almak için anında başvuru yapabilir, hemen şimdi kaskonuzu yenileyebilir ya da başlatabilirsiniz.