Otomobil satın alırken 7 ipucunu değerlendirerek en uygun seçimi yapabilir, doğru kasko seçimi ile güvenli sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Araç satın alırken dikkat edilmesi gerekenler 7 maddede sıralanıyor. Siz de ihtiyaçlarınıza, bütçenize, lokasyonunuza, kullanım alanınıza, ailenizdeki kişi sayısına ve zevklerinize en uygun seçimi maddeleri değerlendirerek kolaylıkla yapabilirsiniz.

1 – İhtiyacınız Nedir?

Seçimde kıstas olan birinci madde kendinizi tanımanızı vurguluyor. Yaşam tarzınız, kullanım alanlarınız hangi aracı daha rahat kullanabileceğinizi ve hangi aracın ihtiyaçlarınıza en iyi cevabı verebileceğini belirliyor. Şehir içinde araç kullananlar küçük arabaları tercih ederken, arazi seyahatlerinde sıkça yer alanların tercihi arazi araçları oluyor. Ailenizdeki kişi sayısı, yük kapasitesi gibi detaylar araç seçiminizi etkiliyor. Kendi beklentilerinizi belirledikten sonra sıra araç özelliklerini değerlendirmeye geliyor.

2- Bütçeniz

Bütçeniz üzerinden rahatlıkla bir seçime gidebilirsiniz. İhtiyacınızı karşılayan araçlardan bütçenize en uygun olan, en iyi ödeme planını veren ve yatırım değeri en yüksek olan araçları tercih etmelisiniz. Aylık taksitlerde ödeyebileceğiniz tutarı, peşinat miktarını, kredi kapasitenizi bilmeniz bu noktada pazarlık payınızı artırıyor.

3- İkinci El mi, Sıfır mı?

Sıfır veya ikinci el tercih yapabileceğiniz düşünüldüğünde tercih sırasında bu madde hayati önem taşıyor. Sıfır aracın artıları ve ikinci elin avantajlarının kıyaslanması seçiminizi kolaylaştırıyor. Alternatifiniz olan ikinci el aracın kilometre değeri, bakım durumu gibi özelliklere dikkat edebilirsiniz. Aracın sigorta ve kasko geçmişini incelemeniz gerektiği ayrıca belirtiliyor.

4- Teknik Özellikler

Aracın teknik özelliklerine dikkat etmelisiniz. Motor gücü, hava yastığı gibi güvenlik teçhizatı, teknolojik iç aksamı seçim yaparken bakmanız gerekenler arasında yer alıyor. Teknik özelliklerin kontrolünün ardından, eğer araç ikinci el ise teknik servis kontrolünden geçirmeniz öneriliyor. Orijinal yedek parça kontrolü bu esnada dikkat edilmesi gerekenler arasında vurgulanıyor.

5- Servis Ağı

Alımını yaptığınız aracın servis ağına dikkat etmelisiniz. Herhangi bir sorunda yedek parça tedarik imkanının sorgulanması alım öncesi kullanıcılara tavsiye ediliyor.

6- Kampanyalar ve Piyasa Durumu

Araçların fiyatları haftalar, hatta günler içinde değişiklik gösterebiliyor. Siz de alım öncesinde ay sonu kampanyalarından yararlanabilir, sezon indirimlerini takip edebilir, döviz kuru ve vergi üzerinden yapılan düzenlemeleri takip ederek doğru zamanda araç sahibi olabilirsiniz.

7- Test

En önemli madde ise test sürüşü olarak belirleniyor. Tüm bu maddeler dikkate alındıktan sonra, seçimin son aşamasında kullanıcı deneyiminiz kararı netleştiriyor. Test sürüşü esnasında rahat etmediğiniz hiçbir aracı almamanız öneriliyor. Kullanmadan özellikleri fark edemeyeceğiniz gibi araçta konforlu hissetmezseniz ideal deneyimi de yaşayamayacağınızın altı çiziliyor.

Tüm aşamaların, araba satın alırken nelere dikkat etmeli maddelerinin ardından kararınızı verdiyseniz ” kasko teklifi al ” adımına gelmiş bulunuyorsunuz. Her firmanın aracın özelliklerine göre sunacağı kasko teklifi alternatiflerinin kapsayıcılığı, süresi, fiyatı ve kampanyaları üzerinden seçim yapabilirsiniz. Kırsal bir alanda yaşıyorsanız kaza kaskosunun yanı sıra kemirgenlerin araca verebileceği zarar yönelik de bir kasko ihtiyacınızın doğabileceğini değerlendirmeniz gerekiyor. Konuda tek başınıza seçim yapmaktansa uzman desteği alabilirsiniz. Kasko bedeli ile piyasadaki kasko fiyatları ortalamasını karşılaştırarak fikir edinebilirsiniz. Unico ayrıcalıkları ile tüm alternatifleri değerlendirdikten sonra kaskonuzu seçerek güvenle aracınızı kullanabilirsiniz.