Selfie çekerken insanların başına çeşit çeşit olaylar geliyor. Arama motorlarında bu tür olayların listelendiği sayfa sayısı hızla artıyor.

Artık Herkes Fotoğrafçı

Cep telefonu teknolojisindeki hızlı gelişme artık bir çok işin mobil yapılabilmesini sağlıyor. Bilgisayarın yaptığı bir çok işi yapabilen telefonlar, buna ek olarak profesyonel makinelerle yarışabilecek fotoğraflar ve videolar da çekiyor. Telefonlar her an el altında olduğu için hem çok pratik, hem de çok hızlı şekilde, çok sayıda fotoğraf çekiliyor. Elbette sosyal medya kullanımı da fotoğraf çekmeye, çektirmeye olan ilgiyi arttırıyor. Sosyal medya hesaplarından sadece bir günde yüklenen fotoğrafların sayısı milyonlarla ifade ediliyor. Bu rakamlarda selfie ismi verilen ve insanın kendi kendinin fotoğrafını kolaylıkla çekebilmesini sağlayan teknolojinin de payının büyük olduğu söyleniyor.

Tek bir fotoğrafla nerede, kiminle olduğunu, ne gördüğünü, ne yaptığını kolaylıkla anlatmak ve bunu yaparken kimseden yardım istememek oldukça pratik bulunuyor ve selfie fotoğraflar sosyal medyada gerçekten de çok fazla kullanılıyor. Aslında özel mesajlaşmalarda da yazmak yerine bir selfie göndermek insanlara oldukça pratik geliyor. Mesela arabayla seyir halindeyken birileri durmadan mesaj yazıyor veya arıyor. Cevap yazmak yerine tek tuşla fotoğraf çekmek, tek tuşla fotoğrafı mesaja ekleyerek göndermek veya sosyal medya hesabına yüklemek, herkesin bir kerede görmesini ve öğrenmesini sağlamak son derece akıllıca görünüyor. Ya da aylardır planlanan seyahati bir fotoğrafla herkese duyurup, sevinci hiç bir sözcük kullanmadan paylaşmak da istenebiliyor. Ancak unutmamak gerekir ki çekilen fotoğraf sayısı her geçen gün artarken, selfie çekerken başına türlü kazalar gelen insan sayısı da her geçen gün artıyor.

Bazen Selfie Çekmek Risk İçerir

Kazalar anlık hatalar sonucunda oluşuyor. Kısacık bir dikkat dağınıklığı, konsantrasyonun anlık bozulması bile hiç istenmeyen sonuçlara sebep olabiliyor. Araba kullanmak dikkat gerektiren bir eylem olduğu için, bu dikkati maksimumda tutmak konusunda çok özenli davranmak gerekiyor. Mesela yeni alınan arabada, seyir halinde selfie çekmek sosyal medya beğeni sayısını muhakkak artırıyor. Ama o fotoğraf bir sürü kötü anıyı çağrıştıran, o anıların başlangıç noktası olma ihtimalini de barındırıyor.

İnsanlar huzurlu yaşayabilmek için o huzuru bozacak eylemlerden olabildiğince kaçınmaya çalışıyor. Risk almamak pek çok durum için elbette en mantıklı davranış şekli gibi görünüyor. Araba kullanırken selfie çekmenin riskleri, kaskosuz araba kullanmanın riskleri kadar iyi biliniyor. Selfie sürücü tarafından değil, yan koltuktaki kişi tarafından çekilse bile, seyahat halindeyken gözlerin bir kaç saniyeliğine bile olsa kameraya kaymaması, mutlaka yola bakması gerekiyor.

Selfie Çekmeden Olur, Kaskosuz Olmaz

Keyifli, huzurlu bir seyahat için seyir halindeyken selfie çekmemek ve kaskolu bir araç kullanmak gerekiyor. Teknolojiyi yakından takip edenler, yenilikleri sevenler, ufukları geniş, pratik ve yaratıcı olanlar için yeni nesil kasko ürünleri en az mobil telefonlar kadar ilgi çekiyor.

Günümüzde kasko ürünlerinde teminatlar kişisel tercihler ve ihtiyaçlar doğrultusunda seçilebiliyor. İstenilen teminat poliçeye ekleniyor, istenilen teminatlar da çıkarılabiliyor. Kasko bedeli, kasko teminatları, çeşitli kasko teklifi seçenekleri içinden en uygun olanı seçilerek, dakikalar içinde kaskolu bir araca binilmeye başlanabiliyor. Eğer siz de Unico Sigorta’nın kasko ürünleri hakkında bilgi almak istiyorsanız https://www.unicosigorta.com.tr/kasko adresini ziyaret edebilirsiniz.