Yeni araç satın aldığınızda aracınızın masraflarını önceden belirlemek bütçenizin dengelenmesi açısından büyük önem taşır. Otomobiliniz için gereken masrafları bilmek ve önceden tespitini yapmak ve ona göre bütçe ayırmak harcamalarınızı kolaylaştırır. Aracınızın aylık ya da yıllık masraflarının bazıları sabit giderlerdir. Örneğin; araç muayenesi, kasko, trafik sigortası aracınız için mutlaka yapılması gereken ödemelerin başında yer alır. Aracınızın yıllık ya da aylık masraflarını önceden hesapladığınızda harcamalarınızın kontrolünü sağlamak daha da kolaylaşır.

Otomobilinizi Kredi Harcamaları

Aracınızı kredi çekerek aldıysanız otomobil giderleri listesinin başına kredi ödemenizi yerleştirebilirsiniz. Kredi ödemesi her ay düzenli yapılması gereken özel bir giderdir.

Otopark Ücreti

Aracınız için özel bir otopark kiralayarak güvenliğini sağlıyorsanız gider listene aylık otopark ücretini de eklemelisiniz.

Bakım ve Temizlik Masrafları

Aracınızın düzenli olarak bakımının yapılması güvenli bir sürüş için en önemli noktalardan biridir. Trafiğe çıkılmadan önce aracınızın cam temizliğinin yapılması, cam suyunun kontrol edilmesi sürücünün görüşünü etkiler. Aynalardaki tozun ve plakadaki tozun silinmesi günlük olarak aracın bakımının yapılması gerekir. Aracınızın kış ve yaz bakımlarını da düzenli olarak yapmalısınız. Mevsime uygun kış lastikleri ya da yaz lastiklerini değiştirmeli, günlük olarak lastik kontrolü yapmayı unutmamalısınız. Araç bakımı hem aracınızın ömrünün uzamasına hem de sizin daha güvenli ve konforlu yolculuklar yapmanıza imkân verir.

Akaryakıt Masrafı

Otomobilinizin kilometre başına yaktığı akaryakıtı hesaplayarak günlük rutin giderini hesaplamak aylık akaryakıt masrafınızı belirler. Şehir içinde yapılan aylık akaryakıt harcamalarına şehir dışına olası seyahatleri de ekleyerek göz kararı olarak yıllık akaryakıt giderinizi hesaplayabilirsiniz. Akaryakıt masrafı için yapılan harcamaların kontrolünü önceden ayarlamak bütçenizi rahatlatır.

Araç Muayenesi

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 34. Maddesi’ne göre motorlu ve motorsuz taşıtların trafiğe çıkmak için yeterli teknik donanıma sahip olup olmadığının tespiti için yapılan araç muayenesi zorunlu bir işlemdir. Araç muayene işlemleri TÜVTÜRK istasyonları tarafından randevu alınarak yaptırılır. Egzoz gazı ölçümünün yapıldığı araç muayenesinde aracınızın iç ekipmanları da kontrol edilir. Otomobilinizde; ilk yardım çantası, yangın söndürme cihazı, üçgen reflektör ve stepne bulundurmanız araç muayenesinde önemli unsurlardır. Araç muayenesinde önemli bir diğer nokta da aracınızda zorunlu trafik sigortası poliçesinin de bulunma zorunluluğudur.

Motorlu Taşıt Vergisi

Otomobil sahipleri her yıl zorunlu olarak MTV ( Motorlu taşıt Vergisi) öder. Her yıl 1 Ocak ve 31 Ocak tarihleri ile 1 Temmuz- 31 Temmuz tarihleri arasında iki eşit taksit şeklinde ödenen MTV tüm araç sahipleri için geçerlidir. MTV ödeme miktarı otomobilinizin özelliklerine göre her yıl farklı tarifeler şeklinde hesaplanır. MTV hesaplama aracın silindir hacmi ve üretim yılına göre fiyat farklılığı gösterir. Önceden MTV ödemenizi hesaplamak bütçenizin kontrolü açısından önemlidir.

Zorunlu Trafik Sigortası

Tüm otomobil kullanıcıları tarafından zorunlu hale getirilen trafik sigortası, trafik kazalarında kusurlu sürücünün diğer aracın tüm zararlarını ve diğer araçta oluşan beden hasarları için hastane masraflarının karşılanmasını içeren bir sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortası yaptırmayan ve kusurlu olan sürücüler böyle bir kaza durumunda tüm masrafları kendisi karşılamak zorunda kalır.

ÖTV Ödemesi

ÖTV yani Özel tüketim Vergisi, insan hayatının sürdürülebilmesi için gerekli olan temel ihtiyaçların dışında kalan ve lüks tüketime giren, çevre kirliliğine sebep olan ve insan sağlığını etkileyen ürünler için uygulanan bir vergi türüdür. ÖTV içerisine otomobiller de girmektedir. Her araba modeline ve özelliğine göre değişen ÖTV ödemesini de otomobilinizin masraf listesine ekleyebilirsiniz.

Kasko Sigortası

Aracınızın çalınması, yanması, çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi bir duruma maruz kalması ya da kaza sonucu oluşan hasarların güvence altına alınması için yapılan bir sigorta türü olan kasko, olası tehlikelerden sizi ve aracınızı korur. Kasko primleri, aracın yılına, modeline göre hesaplanır. Kişiselleştirilebilir bir sigorta türü olan kasko ile araca ek teminatlar uygulanabildiği gibi ihtiyaç dışı teminatlar sigortadan çıkartılabilir ve kişi bütçesine uygun bir hale getirilebilir.

Yeni aracınızın masrafları arasında hayati önem taşıyan ve daha güvenli sürüş imkanı taşıyan sigorta işlemlerini Unico Sigorta aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta işlemleriniz UniKasko ile ayda 9 TL’dir ve kredi kartınızı bloke etmeden yapılır. Kasko Unico’da bir masraf değildir.