Merhabalar,

Herkese güzel bir hafta diliyorum. İstanbul bu günlerde kısmen sakin. Kavimler Göçü şeklinde giden İstanbullular yavaş yavaş geri dönüyor 🙂 Memleketlerine gidenler, güneye tatile gidenler şimdi dönüş yolundalar.

Bayram tatili boyunca yolları zorlayacak bir meteorolojik koşul yok demiştik. Ama şimdi yola çıkanlar varsa, yollar biraz rahatlasın ben öyle çıkayım diyerek tatilini uzatan varsa gözünüz bende olsun.

Salı günü Marmara’ya, Ege’ye, Batı Akdeniz’e sağnak, gök gürültülü sağanak geliyor. Ege’de su baskınlarına da dikkat etmemiz gerekecek. Çarşamba günü ise Ege’de ve Marmara’nın ise orta ve doğusunda yağışlar devam ediyor. Bu sebeple Marmara, Ege ve Akdeniz yolculuğunda lütfen yola ve hızınıza dikkat edin.

Ani, kuvvetli karışımlarla dolu oluşma olasılığı ise düşük. Dolu oluşabilir ancak iri taneli bir dolu söz konusu değil ama su baskınlarına dikkat etmekte fayda var. Marmara’da İstanbul, Ege’de İzmir dahil gök gürültülü sağanak bekliyoruz.

Havanın sıklıkla açıp kapattığı cinsten olan bu yağışlar Marmara’da Çarşamba bitse de Ege’de devam ediyor. Perşembe’den itibaren bu yağışlara veda ediyoruz.

Sonrasında Doğu Karadeniz’de Artvin, Rize, Trabzon dolaylarında çok kuvvetli olmayan bölgesel yağışlar devam edecek. Bunun dşında bu hafta içerisinde yağışımız yok. Başkent Çarşamba günü bölgesel bir yağış alacak. Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz’in büyük kısmı güneş almayı sürdürecek. Sıcaklıklar bu günlerde tavanda, bu dönemin normalinin üzerinde, haftanın ikinci yarısında bir miktar aşağıya inecek. İç Anadolu’da Ankara’da 35 dereceler ölçülüyor. 30’lara doğru gerileyecek. İstanbul’da 34’lerden 29’a kadar geriliyor. Önümüzdeki haftada da çok büyük dalgalanmalar yok. 2-3 derecelik farklardan bahsedebiliriz. Eylül’ün 7-8’ine kadar ciddi bir dalgalanma yok. Ama Eylül’ün 7-8’inden itibaren bölgesel yağış yapacak sıcaklık düşüşleri yaşanabilir.

Haftaya görüşmek üzere,

Hoşçakalın…