Zorlu kış şartlarından çıkan aracınızı, küçük bir bakım bedeli karşılığında güvence altına alabilirsiniz. Bu önlem, hem sizin hem de aracınız için, can simidi işlevi görecek büyük bir emniyet sigortası olacaktır. Aracınızın yaşı, modeli ve markası ne olursa olsun, yaz aylarına girerken hayati parçalarının bakımının yapılması ve hatta gerekli durumlarda değiştirilmesi, hayat kurtarıcı önlemlerden sayılıyor.

Aracınızın kalbi sayılabilecek en önemli parçası olan motor, yaz bakımı için ilk bakmanız gereken yer olmalıdır. Zira, motordaki arızalar, yağ ve hava filtrelerinin elden geçirilmemesi, aşınmaların zamanında giderilmemesi sebebiyle olabiliyor. Yaz mevsimindeki uzun yolculuklarda, motorun performansı ve aracınızın sizi yolda bırakmaması için motor bakımı büyük önem taşıyor.

Yaz sıcaklarında araç kullanırken en çok ihtiyaç duyacağınız şey şüphesiz klimanız olacaktır. Bu nedenle, kış sonunda araç bakımınız yapılırken en önemli adımlardan bir tanesi, klima temizliği ve bakımı olmalıdır. Alerjik bir bünyeniz varsa, klimaların temizlenmesi sizi sürpriz alerjik nezle durumlarına karşı da koruyacaktır.

Aracınızın hayati parçalarından bir diğeri olan aküler de, bakımı yapılması gereken önemli ayrıntılardan biri. Eğer sıvısı azalmış bir akünüz varsa, saf su ile eksilen kısmı tamamlamanız gerekiyor. Akü kutup başlarının oksitlenmesi gibi yıpranmaların giderilmesi ve akünün ömrü de yaz bakım sırasında dikkat edilmesi gereken adımlardan bir kaçı. Akü bakımı yapılmazsa, kolayca yolda kalabilirsiniz.

Kış mevsimine girerken kanuni olarak da zorunlu olarak değiştirdiğiniz kış lastiklerine artık veda zamanı geldi. Yaz bakımı yapılırken, kış lastiklerinin yerini standart yaz lastiklerine bırakması gerekiyor. Uzun yola çıkarken, yolda olabilecek aksilikleri göz önünde bulundurarak, stepne ve krikonun da yanınızda olduğundan emin olmalısınız.

Lastik demişken, aracınızın bir diğer önemli aksesuarı olan silecek lastiklerini de gözden geçirmelisiniz. Kurumuş ve yıpranmış silecek lastikleri, yağmurlu bir havada sizi zor durumda bırakabilir. Sürüş esnasında yağmur yağması ve sizin eskimiş sileceklerle hazırlıksız bu yağmura yakalanmanız, hayati risk oluşturabilir. Bu nedenle, silecek bakımınızı da mutlaka yaptırmanız gerekiyor.

Yakıt tasarrufu ve sürüş emniyeti bakımından gerekli olan rot ve balans ayarları da yaz bakım sırasında yapılması gerekenler arasında önemli bir yer tutuyor. Aracınızı güvenle kullanabilmek ve  sürüş performansı bakımından, yola çıkmadan önce rot balans ayarlarınızı yaptırmalısınız. Balataların ve frenlerin durumu da en az diğer bakım ögeleri kadar büyük önem arz ediyor. Fren ve balatalara bakım yaptırmanız, uzun yollarda karşınıza çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek açısından, büyük önem taşıyor.

Yaz bakım yapıldı ve artık yola çıkmaya hazırsınız. Ancak, dikkat etmeniz gereken başka bir önemli husus daha bulunuyor. O da, trafik sigortasının yapılmış olduğundan emin olmalısınız. 2918 sayılı kara yolları ve trafik kanunu gereği zorunlu olan trafik sigortası, aynı zamanda yolculuk sırasında oluşabilecek olumsuz durumlarda da sizi güvence altına alıyor. Trafik sigortanızın yapılmamış olması ya da süresi dolduğu halde yenilenmemiş olması, seyahat sırasında sizi zor durumda bırakabilir. Trafik kontrolleri yapılırken, trafik poliçenizin gerektiği gibi olmaması, aracınızın bağlanmasına sebebiyet verebiliyor.

Zorunlu olmasa da yaptırmanızda büyük fayda olan bir diğer sigorta da araç kasko sigortası. Yolculuğunuz sırasında olabilecek her türlü kazada, araç hasarları kasko tarafından karşılanıyor. Aracınızın ve sizin can güvenliğinizi teminat altına alan araç kasko, geniş imkanlara sahip farklı paketlerle temin edilebiliyor. Seçeceğiniz paketteki teminatlar ve koşulları oluşturan kasko fiyatları, aracınızın yaşı, modeli gibi etkenlere bağlı olarak farklılıklar gösterebiliyor. Poliçeniz üzerinde göreceğiniz araç kasko bedeli, aracınız sigortalanırken rayiç alınan araç fiyatı anlamına geliyor.

Sizin için en uygun kasko fiyat teklifini alabileceğiniz ve tüm sorularınıza cevap bulabileceğiniz, mükemmel bir yardım için https://www.unicosigorta.com.tr/unikasko adresini ziyaret edebilir, kasko teklifi al diyerek, yaz bakım adımlarını tamamlamış olmanın verdiği mutlulukla, kendinizi tatil yollarına bırakabilirsiniz.