Her gün yeni sürprizlerle doğar, peki ya bu seferki sürpriz masraflı ise? İşte ansızın karşılaşabileceğiniz masraflı sürprizler ve onlarla başa çıkmanın beş yolu!

Beklenmedik Masraf 1 – Görünmez Kaza   

Her zamanki gibi sıkıcı bir iş günün ardından evinize dönüp, ailenizle boğazda güzel bir akşam yemeği yemek için arabanıza doğru gidiyorsunuz. Fakat o da ne? Park halindeki aracını çıkarmak isteyen iş arkadaşınız, dikkatsiz bir manevrayla, aracınızın arka tamponunu yere indiriyor. Bir an telaşa kapılıp kendinizi kötü hissettiniz fakat daha önce size ideal bir kasko teklifi ile gelen sigortacıyı, iş arkadaşınızla birlikte dinlediğiniz için içiniz rahatlayacak. Daha önce ödediğiniz kasko bedeli, bu beklenmedik kazanın tüm masraflarını karşılayacaktır.

Beklenmedik Masraf 2 – Evlilik Yıl Dönümü

Bütün gün eşiniz size bir şey ima eder gibiydi. Bugün günlerden neydi? Ah tabii ya, evlilik yıl dönümünüz! Yoğun iş temposu arasında aklınızdan çıkması hiç sorun değil, hala akşama vakit varken beş yıldızlı otelde yer ayırtılır, en güzel akşam yemeği sipariş edilir, en lezzetli şampanya söylenir. Bunların hepsini karşılayacak bir kredi kartı ve fazladan mesai yeterli olacaktır. Bu masrafları iki yıllık sorunsuz evliliğinizi kutlamak için gözden çıkarabilirsiniz. Beklenmedik masraflar, ya da önceden sizi bekleyen ama sizin fark edemediğiniz masrafların üstesinden gelmek, huzurlu bir aile için her zaman daha kolay olacaktır. Sevginize yeni yıllar katmak üzere, şerefe!

Beklenmedik Masraf 3 – Üniversite Giderleri

Sonunda beklediğiniz gün geldi, sınav sonuçları açıklandı ve yeniden üniversiteli olmaya hak kazandığınızı öğrendiniz. Hep hayalini kurduğunuz haber, hiç beklemediğiniz anda sizi buldu. Fakat yeni bir şehre yerleşmek ve yeni bir eve taşınmak ile başlayan masraflara okulunuzun getirdiği giderler de eklenince işin içinden çıkamayacağınızı düşünebilirsiniz. Bu masrafların üstesinden gelmek için alabileceğiniz burslar, krediler size yardımcı olabilir, bunun yanı sıra evden yapabileceğiniz freelance işler de sizin için en iyi fırsat olabilir. Geriye sadece bütçenizi planlamak kalır.

Beklenmedik Masraf 4 – Aileye Yeni Bir Üyenin Katılması

Eşiniz bugün biraz heyecanlı, size söylemek istediği bir şey olduğunu hissediyorsunuz. Uzun süredir beklediğiniz haber mi yoksa? Dünyanın en güzel haberi olabilir mi gerçekten? Evet, tabii ki! Sonunda aşkınızın meyvesi dünyaya gelmek için yola çıkmış. Peki ama bebeğinizin masrafları? Sakin olun, bebeğiniz için gerekli her şeyi karşılayabilecek parayı biriktirmek için 9 ayınız var! Sonrası için belki daha fazla çalışmanız gerekecek ama bu çocuğunuz için yapabileceğiniz en babacan fedakarlık olacaktır. Geriye sadece ailenizin yeni üyesini heyecanla beklemek kalır.

Beklenmedik Masraf 5 – Trafik Kazası

Bugün ne kadar güzel bir gün değil mi? Arkadaşlarınızla deniz kenarındaki mekana piknik yapmaya gidiyorsunuz. Her şey tastamam; yiyecekler, içecekler, tabak, çatal, voleybol topu… Hayatınıza huzurlu ve eğlenceli bir anı daha eklemek üzere yola çıktınız. Sofralar kurulacak, yemekler hazırlanıp yenecek, şarkılar söylenip dans edilecek, oyunlar oynanacak… Siz şarkılar söyleyerek yola devam ederken, arkadaşınızın size gösterdiği fotoğrafa gözünüz takılıyor ve birden önünüze çıkan araca çarpıyorsunuz! Telaşla arabadan inip araçları kontrol ediyorsunuz. Telaşlanmaya devam ederken, tam da bir ay önce kasko teklifi aldığınızı ve bu fırsatı değerlendirdiğinizi hatırlıyor, ardından rahatlıyorsunuz. Güzel anlarınızı felakete dönmekten kurtaran bir sigortaya sahipsiniz, bunun için şanslı hissederek yolunuza gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz.

Hayat gerçekten sürprizlerle dolu ve beklenmedik masraflar insanın hayatını alt üst edebiliyor. Eğer bu senaryolarda kaybeden taraf olmak istemiyorsanız, ansızın kapınızı çalacak durumlara karşı hazırlıklı olmanızda fayda var. Hala bir araç sigortanız yoksa, hem aracınızın hem sizin güvenliğini düşünen kasko sigortası ile yola çıkmadan önce tanışabilir, her bütçeye uygun kasko fiyatları hakkında bilgi alabilir ve sonradan altından kalkması güç olan masraflı durumları şimdiden elimine edebilirsiniz.