Herkese iyi haftalar. Umarım her şey  yolundadır.

Yaz ve kış aylarında bir yerden bir yere gelen cephesel sistemlerle beraber işler biraz daha rahat oluyor. Yağışlar geliyor gidiyor hemen söyleyebiliyoruz nereler ıslanıyor. Yazın aşırı kararsızlık dediğimiz hareketler sağnaklar indiriyor. Fakat sonbahar ve ilkbahar aylarında tahmin zorluğundan ziyade hava durumunu anlatmak biraz zor oluyor. Örneğin, Marmara’da 4-5 farklı durum söz konusu. Şehir şehir söylemek yerine genel hatlarıyla ne durumdayız bu günlerde ondan bahsedebiliriz.

Ekim ayı özellikle Karadeniz için yağışlı bir ay bu iki haftalık dönemin yaklaşık 10 gününde Doğu Karadeniz’de yağış olacak. Bu haftanın ilk yarısında ve önümüzdeki haftadan itibaren yağışlar devam ediyor. Bu haftanın ilk yarısını doğu bölgeler, ikinci yarısını daha çok batı bölgeler yağışla geçiriyor. Batı’da yağışlar perşembeden itibaren başlıyor. İstanbul çevrelerinde bu perşembeden itibaren önümüzdeki salıya kadar kesintilerle yağış var. Haftasonuna bir miktar denk geliyor. Arada gök gürültülü sağanaklar görülüyor. Örneğin perşembe gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Cuma sağanak ve bölgesel geçişler var. Pazar yağışlar mola veriyor ancak sonrasında yeniden başlıyor. Yani ara ara yağışlarımız var.

Bu dönemde Ege’de de yağışlarımız var ama daha çok iç ve güney Ege’de Denizli, Muğla civarları ıslanıyor. Yağış bu haftanın ortalarından itibaren geliyor ve sonrasında da devam ediyor. Akdeniz az da olsa bölgesel yağışlar alıyor. Daha çok bulutlar artıyor. 28-29 derecelerde devam ediyor. Güney Doğu artık sezon itibariyle yavaş yavaş yağış almaya başlıyor. Daha çok doğusu Diyarbakır, Siit, Mardin, Batman dolayları ıslanıyor. Bu hafta içerisinde Güney Doğu’da çarşamba günü bölgesel yağışlar var. Ama önümüzdeki hafta bölge geneline yayılmış yağışlar göreceğiz. Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz bu haftanın ilk yarısında sağanak yağışlar alıyor.

İstanbul’da perşembeden pazartesiye kesintili yağışlar var. Başkent Ankara’da cumartesi yağış var ancak Ankara çok yağışlı bir dönem geçirmiyor. Ara ara bulutlar artıyor ama daha çok güneş alıyor.

Sıcaklıklar da önümüzdeki hafta bu haftaya kıyasla bir tık daha aşağıda olacak. Yurdun büyük kısmı normallerde güney biraz da üzerinde geçiriyor sıcaklıkları ama kuzey öyle değil. Marmara normalinin çok az altında. Zaten Ekim ayından beklenti de normalin biraz altında olmasıydı. Önümüzdeki haftada sıcaklıklar bir  tık aşağıda olacak.

Şimdilik durumlar böyle, tekrar buluşalım. Hoşçakalın.