Bu Hafta Hava İyice Isınıyor
3-4 yıldır devam eden ısı dalgalanmaları, Avrupa’da kendini bu kış yoğun kar yağışları ve ülkemizde de kışa göre daha ılık havalarla gösterdi. Tabi bu ısı dalgalanmaları bahar aylarına denk gelince hava soğuduğunda sıkı kış günlerine geri dönmemizi sağlıyor. Ama haberler fena değil, en yakın ayın 16-18 arasında bir dalgalanma daha bekleniyor.  Bu hafta içinde sıcaklıklar tırmanıyor, 23-24 dereceleri göreceğiz. Önümüzdeki günlerde orta ve batı bölgelerde hava çoğunlukla güneşli geçecek. Güney Ege ve Akdeniz’deki yağışlar ömrünü tamamlıyor ve İç Anadolu’da Perşembe yağış var, sonrasında güneş kendini gösterecek.
Güneyde Ağır Yağışlara Dikkat! 
Yağışlar Doğu Akdeniz, Güney Doğu ve Doğu Akdeniz’de bugün, Çarşamba sağanak şeklinde kendini gösterecek, Perşembe de aralıklarla yağışlar devam edebilir. Bu bölgelerdeki yağışa dikkat! Aşırı yağış ve yıldırım tehlikesi var.
Gelecek hafta Kuzey bölgelerin daha çok hissedeceğiz bir dalgalanma bizi bekliyor. Bu hafta gördüğümüz sıcaklıklar Marmara’da kendini 15-16 derecelere kadar düşecek ve köşesinden bir kış havasını bize tekrar gösterecek gibi görünüyor.