Araba ile seyahat ederken en çok dikkat edilmesi gereken husus çocukların güvenliğidir. Bu konuyla ilgili paylaşacağımız tüyolarla yolculuklarınızı güvence altına alabilir, ailenizle gideceğiniz harika seyahatlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Çocuğunuzla seyahat etmek önemli bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Trafik söz konusu olduğunda karşılaşılabilecek riskler de gün geçtikçe artıyor. Siz mükemmel araba kullanan birisi olabilir, çocuğunuz da arabada olduğu için tüm trafik kurallarına uyuyor olabilirsiniz. Ancak bu kurallara uymayan bir trafik canavarının gelip sizi bulmayacağını hiçbir zaman garanti edemezsiniz. Bunun için arabada bulunan çocuklar için alınabilecek tüm önlemleri bilmenizde fayda var.

Çocuğunuzu Risklerden Uzak Tutacak Önlemler Alın

Çocuğunuzu arabanın ön koltuğuna asla oturtmayarak, belli bir yaşın altındaki çocuklara oto koltuğu kullanarak, hız sınırları içerisinde kalarak kaza riskini minimuma indirebilirsiniz. Çocuğunuza daima kemer taktığınızdan emin olmalı, güvenliğini kontrol etmeden yola çıkmamalısınız. İki yaşın altında bulunan çocukların koltukları, aracın hareket yönünde olmalı ve kemer sıkılığı iyi ayarlanmalıdır. Aracınız hareket halindeyken sıcak içecekleri de çocuğunuzdan uzak tutmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede ani bir fren yapmanızla birlikte içeceklerin çocuğunuzun üzerine dökülmesi riskini uzaklaştırabilirsiniz.

Arabanıza yapıştıracağınız stikerlar yardımıyla, seyir halinde dikkatli davranmaları konusunda diğer araçları uyarabilirsiniz. Genel olarak stikerler; Arabada çocuk var! Arabada bebek var! gibi içeriklere sahiptir. Bunun yanında eğlenceli içerikler yapıştırarak arabanızda çocuğunuz olduğunu daha sevimli bir mesajla duyurabilirsiniz. Bu sayede diğer araçlar sizinle karşılaştıklarında maksimum dikkatle araçlarını kullanacaklardır.

Çocuğunuzun Güvenliği İçin Kasko Yaptırın

Tüm önlemleri aldığınızdan eminseniz geriye tek bir şey kalıyor; aracınız için yaptıracağınız kasko hem çocuğunuzu güvence altına alacak hem de aracınız bu sayede korunmuş olacaktır. Kendinize makul bir kasko yaptırmanın yanı sıra, ferdi kaza sigortasına da sahip olarak hem aracınızda hem de ailenizde oluşabilecek hasarların maddi yükünü azaltabilirsiniz. Riske girip ödemekte zorlanacağınız masraflarla muhatap olmak istemiyorsanız, size uygun kasko fiyatları içerisinden bir tanesini seçerek çocuğunuzun olası bir kaza anındaki masraflarını ve arabanızı güvence altına alabilirsiniz.

Özellikle çocuğunuzla gerçekleştireceğiniz bir seyahat söz konusu olduğunda güvenliğin her şey olduğunu unutmayın. Çocuğunuz için satın aldığınız özel oto koltukları ve zarar görmemesi için harcadığınız onca çaba içerisinde, yaptıracağınız kaskoyla olası bir kazayı en düşük maliyetlerle tolere edebilirsiniz. Kaskoların kaza anında içerisinde bulunan kişileri de kapsadığını unutmayınız. Bu sebeple kasko teklifi alarak ve en kısa sürede kapsamlı bir araç sigortası yaptırarak aracınızı, kendinizi ve ailenizi güvence altına alabilirsiniz.

Aldığınız Kasko Tekliflerini Detaylıca İnceleyin

Özellikle aileniz ile ilgili durumların kasko kapsamına dahil edilebilirliği düşünüldüğünde, kasko işlemlerinizi öylece acele getirmemelisiniz. Sizin, çocuklarınızın ve eşinizin ferdi kaza teminatıyla kapsam dahilinde olması önem taşıyor. Ortaya çıkacak bir kaza anında, arabanız çalındığında, yandığında, depreme maruz kaldığında ve aklınıza gelen bu gibi durumların tamamında ödeyeceğiniz maliyetlerle kıyaslandığında, makul olarak nitelendirilebilecek kasko bedeli, düşündüğünüz gibi yüksek rakamlara mal olmuyor. Bu nedenlerle, kasko teklifi aldığınızda kapsamının ne olacağını dikkatlice incelemekte fayda var. Zira bazı maddelerin anlaşılabilmesi oldukça zor olabilir. Bu maddelere dair kasko teklifi sunan firmadan detaylı açıklama istemeniz ve kaskonuzun neleri kapsadığını bilmeniz aracınızın başına bir şey geldiği anda bunu bilmiyordum demekten daha iyidir. Bu nedenle özellikle ailenizde kasko kapsamına dahil olacaksa, işlemlerinizi aceleye getirmeyin. Gerekirse madde madde kasko kapsamının açıklanmasını istemek ve bu doğrultuda seçiminizi yapmak önemli olacaktır.

Unico Sigorta Kasko Ürünü ile Çocuğunuz Artık Güvende!

Kasko fiyatları birçok firmada aracınızın yaşına ve hasar durumuna göre belirleniyor. Birkaç küçük kazanın yanında bir de aracınız eski modelse kasko fiyatları cep yakacak biçimde sunulabilir. Arabanız elbette önemli, çocuğunuzu da bu sayede koruma altına alacaksınız; dolayısıyla aracınız hazır hasarsızken ya da alabileceği en az hasara maruz kalmışken araç sigortanızı yaptırmalı ve daha büyük masraflara ortam hazırlamamalısınız.

Sizi düşünen bir kasko firmasıyla tanışabilmek için, Unico Sigorta acentelerinden fiyat teklifi alarak, avantajlı ödeme imkanlarına kavuşabilirsiniz.