Günlük hayatınızın büyük bir bölümünü geçirdiğiniz yaşam alanlarınız, zevkinize göre döşediğiniz eşyalarla özdeşleşir. Bütünüyle size ait olan ve tarzınızı yansıtan bu alanları biçimlendiren her türlü eşyayı korumak, ilk günkü özelliklerini yitirmelerinin engel olmak sizin elinizde. Bunun için önerilerimize bir göz atın.

Her evde bulunan temel eşya kategorileri genel olarak; beyaz eşyalar, ahşap mobilyalar ve deri kaplamalı ürünler şeklinde sıralanabilir. Unutmayın ki bunlardan her biri farklı bir karaktere sahiptir. Dolayısıyla sizden ona, farklı biçimlerde ilgi alaka göstermenizi beklerler. Eşyalarınızı iyi tanımanız ve onlara, şahıslarına münhasır özelliklerine göre yaklaşmanız size, uzun seneler boyunca ilk günkü tazelikleriyle hizmet etmelerini sağlayacaktır.

Beyaz Eşya Temizliğinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evinizdeki beyaz eşyaları temizlemek için her şeyden önce cihazların elektrikle bağlantısını kesin. Aksi halde temizlik esnasında elektrik çarpması gibi tehlikeli kazalara sebep olabilirsiniz. Daha sonra eğer varsa cihazların sökülebilen parçalarını dikkatlice çıkararak temizlenmek üzere bir kenara koyun. Temiz ve eşyaların yüzeyine zarar vermeyecek yumuşak dokulu bir bezle, ılık su ve hafif bir deterjanla (asit içeren temizleyicileri kullanmayın) fazla bastırmadan silerek temizleme işlemini gerçekleştirin. Metalik yüzeylerde korozyon oluşumunu önlemek için yüzeyde çiziklere sebep olabilen set yapılı süngerleri kullanmaktan kaçının. Ayrıca beyaz eşyaların çıkarılabilir parçalarını asla bulaşık makinesine koyarak yıkamayın. Bu işlem söz konusu parçalarda deformasyona sebep olabilir.

Ahşap Eşyalarınız Özen İster

Genellikle salon, oturma odası, yatak odaları ve hatta mutfakların demirbaş eşyaları arasında yer alan ahşap mobilyalarınızı gerek çizilme ve çürümelere karşı, gerekse hijyen açısından korumanın bazı basit yöntemleri vardır. Ahşap eşyaların çürümesini engellemenin en temel ve olmazsa olmaz kuralı onları her daim kuru tutmaktır. Ilık suyla tozunu alarak temizleyebileceğiniz ahşap yüzeyleri, her temizlikten sonra yumuşak bir bezle kurulayın. Bu son derece zahmetsiz işlem sayesinde ahşabın ömrünü kayda değer biçimde uzatmış olursunuz. Bunun yanında, özellikle mutfakta günlük olarak kullandığınız küçük ahşap aletlerin hijyen sorunu yaratmaması açısından onları sirke ve su karışımıyla yıkayabilirsiniz. Bu noktada sabun içeren temizleyicilerden uzak durun aksi halde ahşap eşyalarınız gereğinden fazla kuruma gösterir, bu da eşya yüzeylerinde matlaşmaya ve hatta yırtılmalara sebep olabilir.

Deri Eşya Temizliği ve Bakımı için Püf Noktalar

Yaşam alanlarınıza ve dolayısıyla size ayrı bir hava katan deri kaplamalı ev eşyalarının bakımı diğer eşyalarınıza göre bir miktar daha itina gerektirir. Bu hassas ve narin yapılı eşyalarınızı memnun etmek diğerleri kadar kolay değildir. Derinin bir numaralı düşmanı sıcaktır. Üstelik günümüzde yalnızca havaların sıcak olduğu yaz mevsiminde değil, dışarıda kar yağarken içerisinde t-shirt ile oturduğumuz kış aylarında da evlerimiz sıcağın etkisi altındadır. Bu nedenle özellikle deri eşyaların bulunduğu odaların ısısını eğer mümkünse serin tutmaya özen gösterin. Deri temizliğinde ise yine mucizevi sıvı sirkeden yararlanabilirsiniz. Deri kaplamalı mobilyalarınızın yüzeyini sirkeyle zarar vermeden temizledikten sonra zeytin yağı aracılığıyla nemlendirerek kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Yıllar içinde daha çok benimsediğiniz, öyle ki neredeyse ayrılmaz bir parçanız haline gelen, aranızda duygusal bağlar oluşturduğunuz eşyalarınızı yıpratmadan uzun süre kullanabilmek için onlara özenle ve sevgiyle yaklaşarak ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılamalısınız.

Tüm bunların yanında ev eşyalarınızı yangın, hırsızlık, sel, su baskını gibi çok sayıda can sıkıcı senaryoya karşı korumanın yolu ev eşya sigortasından geçiyor. Ev sahibi ya da kiracı olmanız fark etmez; Unico
Eşya Sigortası ile eşyalarınızın sağlığını garanti altına alabilir, onları gönül rahatlığıyla evde yalnız bırakabilirsiniz.