Konut sigortası deyince akla hep doğal afetler, yangın ve hırsızlık gelir. Oysa konut sigortasının kapsamı, bu risklerle sınırlı değildir. Konut sigortası teminatı çok daha geniş bir alanı kapsar ve pek çok hizmet de sağlayabilir. Peki öyleyse, konut sigortası nedir? Evdeki boy aynası kırıldığında uğursuzluk mu getirir; yoksa konut sigortası ile kolayca telafi edilebilir mi? Bir göz atın isterseniz; konut sigortası neleri kapsar, ne kazandırır?

Avantaj 1: Büyük Risklere Büyük Koruma

Yangın, sel, su baskını, fırtına, hırsız, toplumsal kargaşalar bunların tümü zaten temel başlıklardır. Poliçelerin hemen hepsi, bu riskler hayata geçtiğinde eviniz ve eşyalarınızda oluşan zararı karşılar. Deprem hasarında ise DASK’ın sağladığı limit, gerçek değere tamamlanır. Bu risklerin gerçekleşmesi sonucu sigortalanan konut oturulamaz hale geldiyse, tamir süresince kullanılan evin masrafları da sigorta tarafından karşılanılır.

Avantaj 2: Tesisat Sorunlarına Kesin Çözüm

Sigortanın faydasını görmek için başınıza büyük bir felaket gelmesi gerekmez. Hayat olağan akışında devam ederken de ödediğiniz primler size hizmet olarak döner. Konut sigortası tercihe bağlı olarak konut içindeki tesisatları da güvence altına alır. Çilingir, su ve elektrik tesisatı ile ilgili işler, hatta kombi bakımı ve halı yıkama gibi pek çok hizmet, sigortanız tarafından karşılanabilir. Sorunlar ve ihtiyaçlar sizi bunaltmaz, sigorta poliçeniz sizin için çözüm üretir. Asistans teminatı size uygun çözümü mutlaka sunacaktır. Unutmayın, musluğu siz açık unutsanız da sigorta zararlarınızı karşılar.

Avantaj 3: Kiracılara Ayrıcalıklı Hizmet

“Ben kiracıyım, beni ilgilendirmez” diye düşünenler için çok özel konut sigortası hesaplama yöntemleri bulunabilir. Bina, tesisat gibi ev sahibinin sorumluluğundaki alanlar poliçe dışı bırakılarak, sadece kiracıya ait ev eşyaları sigortalanabilir. Böylelikle kiracının varlığı ev eşyaları her türlü riske karşı teminat altına alınmış olur. Ev sahipleri de aynı biçimde kiraladıkları evlerin sadece kendi sorumlulukları ile ilgili kısımlarını sigortalatabilirler.

Avantaj 4: İnsanı Sigortalayan Konut Sigortası

Konut sigortası evin içinde gerçekleşecek kazalara karşı da teminat sağlayabilir. Poliçedeki esaslara göre, vefat durumunda varislere, sakatlık durumunda kendisine tazminat ödenir. Konut sigortası poliçeleri dışarıda olabilecek kazalara karşı da düzenleme içerebilir. Bu tip poliçe maddeleri, sakatlanma halinde, sakatlığa bağlı olarak evde yapılması zorunlu yapısal düzenlemeleri teminat altına alır ve masraflar karşılanır. Ek olarak, konut sigortası bulunan evin içinde aile bireyleri tarafından üçüncü şahıslara verilebilecek her türlü zarar da poliçedeki limitler dahilinde karşılanır.

Avantaj 5: Enflasyona Karşı

Geçen zaman sadece binayı yıpratmaz, binanın maddi değeri de enflasyon karşısında yıpranabilir. Sigorta, konutun değerini enflasyon etkisine karşı korur ve sigorta bedelinde enflasyon oranında artış uygular. Artış oranı belirlenirken Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri esas alınır. Böylelikle hasar durumunda alınacak, gerçek anlamda zararı karşılayabilir.

Avantaj Bonus: Ayna Kırıldı, Ne Yapmalıyım?

Malum cam ve aynalar kolay kırılır. Evin farklı yerlerine sabitlenmiş ya da dik durumda kullanılan aynalar kırıldığında uğursuzluk falan getirmez, tek gelen konut sigortası tarafından masrafı karşılanan yeni bir ayna olur.

Konut Sigortası Yaptırmanın Kolay Yolu

Başınıza herhangi bir uğursuzluk ya da kaza gelmeden önlem almakta, konut sigortası sorgulama ve konut sigortası fiyatları ile ilgili araştırma yaparak, konut sigortası teminatı konusunda adım atmakta sonsuz fayda var. “Konut sigortası neleri kapsar?” sorusu sorulduğunda, en genel yanıtının “Sadece sigortalanan konutları kapsar” olduğunu unutmamak gerekir. Evinizi, ailenizi, eşyalarınızı konut sigortası teminatı altına almak için hiç beklemeyin, Unico Sigorta ile bağlantıya geçerek geleceğinizi hemen teminat altına alın.