Unico Sigorta ve Fast Company iş birliğiyle düzenlenen “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” başlıklı webinara Türkiye’nin önemli CEO’ları katıldı. Ünlü Alman Fütürist Yazar Sven Gabor Janszky’nin de izleyenleri zaman yolculuğuna çıkardığı etkinliği yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Sigorta sektörünün bilinenlerini değiştiren Unico Sigorta, gerçekleştirdiği webinarla birçok sektörün önemli insanlarını bir araya getirerek “Sektörlerin Geleceği”ni konuştu. Türk ekonomisinin önemli sektörleri olan havacılık, inşaat ve sağlık sektörünün önemli isimlerini bir araya getiren etkinliği yaklaşık 5 bin izleyici takip etti. Pandemiyle birlikte hızlanan dijitalleşmenin her sektörü gelecekte daha da etkileyeceğinin altını çizen CEO’lar kendi firmalarında da hazırlıklara bugünden başladıklarını belirttiler.

Ahmet Sertem Demir “Sigorta Sektöründe bilinenleri değiştiriyoruz”

Programda ev sahibi sıfatıyla giriş konuşmasını yapan Unico Sigorta Genel Müdürü Ahmet Sertem Demir göreve geldikleri ilk günden beri sadece Unico Sigorta için değil sektör için de yaptıklarını kaydederek, “Göreve geldiğimiz ilk gün bilinenleri değiştireceğiz dedik.  Bu bağlamda önce kendi kapımızın önünü süpürmek için Unico Sigorta içinde birçok yapısal değişikliğe imza attık. Birçok atıl, bizi yavaşlatan anlayışı değiştirerek işe başladık. Bugün geldiğimiz noktada Unico Sigorta artık rüştünü ispatlamış, Türkiye sigorta sektörünün önemli şirketlerinden birisi olmak konumuna ulaşmış durumdadır.” Sektör olarak da denetlemenin önemli olduğunun altını çizen Demir, “İyi denetlenen, güçlü sermaye ile güvence sunan bir sektör olarak teknolojinin nimetlerinden daha iyi faydalanırsak, kalıcı ve uzun vadeli büyümeyi yakalarız” dedi.

Yaptıkları inovasyonlarla Unico Sigorta’nın stabil bir karlılık rayına oturduğunu ifade eden Demir, Türkiye’de sigorta şirketlerinin stratejilerinin birbirine benzer olduğunu, şirketlerin üzerlerinde özellikle oto dışı branşlarda çok az risk taşıyarak iş yaptığını, bunun sigortacılık ruhunu öldürdüğünü düşündüğünü aktardı. Demir, şirketi devraldıklarında 4 bölgenin bulunduğunu, şu anda 9 bölge temsilciliğiyle hizmet verdiklerini belirterek, 71 ilde acentelerinin bulunduğunu, 2022 sonunda her ilde bir temsilciliğinin olmasını istediklerini dile getirdi. Kasko tarifelerinin yenilendiğini, temmuz ya da ağustos aylarında daha büyük prim üretimleri yapabilecekleri bireysel kasko tarifesi oluşturduklarını anlatan Demir, “Unico Sigorta’nın sağlık sigortası konusunda bir ivme yakaladığını sektör neticelerinde görebiliyorsunuz. Mayıs sonu itibarıyla şirketimiz sağlık üretiminde ilk 10’a girmiş olacak. Bu da stratejik hamle anlamına geliyor. Oto dışı üretim anlamında yeni alanlara gireceğiz.” diye konuştu.

“Sigortacılığa güven arttıkça sektör büyüyor”

Unico Sigorta Genel Müdürü A.Sertem Demir, şirketin hem teknik hem de mali anlamda önemli başarı yakaladığına dikkati çekerek, “745 milyon liralık prim üretiminin karşılığında şirketimiz 106 milyon lira net kar elde etti.” dedi. Salgın sürecinde sigorta sektörünün sosyal sorumluluk anlamında iyi bir sınav verdiğini ifade eden Demir, sigortacılar açısından bu dönemin finansal olarak pozitif olduğunu aktardı.

Demir, sigortacılığın bu yıl ve gelecek yıl nominal anlamda yüzde 25 büyümesini beklediğini belirterek, salgın sürecinde her alanda online satış artarken, sigorta sektöründe online satışların artmadığını, müşteriye direkt hizmet veren aracıların teknolojiye yatırım yapması gerektiğini söyledi. Sigortacılığa güven arttıkça sektörün büyüdüğünü anlatan Demir, “İyi denetlenen, güçlü sermaye ile güvence sunan bir sektör olarak teknolojinin nimetlerinden daha iyi faydalanırsak, kalıcı ve uzun vadeli büyümeyi yakalarız.” değerlendirmesinde bulundu. Unico Sigorta Genel Müdürü ayrıca online gerçekleşen etkinliğe rağbet gösteren izleyicilere de teşekkür etti.

Avrupa’nın en büyük gelecek araştırma enstitüsü’nün kurucusu Sven Gabor Janszky de sektörlerin geleceğini anlattı

Almanya’nın en önemli fütürist yazarlarından Sven Gabor Janszky’nin de bir sunum yaptığı etkinlikte Janszky yapılan bilimsel çalışmalarla yakın gelecekte insan ömrünün hiç olmadığı kadar uzun olacağını belirtti. Bu nedenle sınırlı kaynakların kullanımının öneminin artacağını belirten Janszky sigortacılıkta da bu doğrultuda gelişmeler yaşanacağının altını çizdi. Sunumunda yakın gelecekte risklerin artık dönemsel değil günlük hatta saatlik olarak hesaplanabileceğini belirten Jansky, “Kısa bir süre sonra insanların riskleri saatlik olarak hesaplanabilecek. Bu da beraberinde anlık sigortacılık anlayışını getirecek” dedi.

Online platform üzerinden Fast Company dergisi iş birliği ile gerçekleşen programı Unico Sigorta Linkedin ve Youtube hesapları ve Fast Company kurumsal sayfasından canlı yayınlandı.

Sektörlerin Geleceği etkinliğini izlemek için tıklayın: https://www.youtube.com/watch?v=YnQH7kOAEtw