Uzun yol seyahatleri herkes için keyifli bir seçenektir çoğu zaman. Fakat çıkılacak yol ne kadar uzunsa bir o kadar da dikkatli ve temkinli olmak gerekir. Güvenli ve keyifli bir uzun yol deneyimi için ihtiyaç duyabileceğiniz ipuçlarını sizin için bir araya getirdik…

1. Her şeyin başı temizlik!

Uzun yollarda arabanızı çoğu zaman mutfak ya da yatak odası yerine de kullanmak durumunda kalabilirsiniz. “Nasıl olsa kirlenecek.” diye düşünmeyin. Tertemiz bir araba ile tatile başlamak emin olun size çok daha iyi hissettirecek. Bunun yanı sıra uzun yol boyunca şartlar her zaman araba sürmeye çok elverişli olmayabilir; yağmur ve çamur rotanızdaki her yerde sizi bekliyor olabilir, ön camınızın ve yan aynalarınızın temiz olduğuna dikkat edin, görüşünüzü engelleyecek hiçbir şeyin aynalarınızda sizinle birlikte seyahat edecek kadar uzun kalmasına izin vermeyin!

2. Bakım gerektiren parçaları gözden geçirdiğinize emin olun.

Arabanızın bakımını ve muayenesini zamanında yaptırdıysanız bile yine de hayati parçalara bir göz atmaktan zarar gelmez. Tekerlekler, havalandırma ekipmanları, silecekler, yağ ve su durumu, soğutucu ve şanzıman ile ilgili bir sorun yoksa, motor ve frenden gelen sesler de her şey yolunda diyorsa yola çıkmak için kontrol etmeniz gereken en önemli maddenin üstünü çizebilirsiniz.

3. En iyi yol arkadaşı iyi bir müzik listesi değil de nedir?

Uzun yol deyince ailenin tüm üyelerini neşeli bir heyecan kaplasa da bir saatten sonra uykuya yenik düşüp sizi çekmeyen radyonun cızırtıları ile baş başa bırakacaklar. Bunun yerine hem sizi uyanık ve zinde tutacak hem de keyfinizi yerine getirecek parçalardan oluşan bir müzik listesine ne dersiniz? Müzik ruhun gıdası, aynı zamanda en iyi yol arkadaşıdır, uzun yolda yanınıza almanız gereken en önemli şeylerden biri ise en sevdiğiniz parçaları içeren uzun bir çalma listesi.

4. Stokları kontrol edilmiş bir acil durum paketi edinin.

Ne olur ne olmaz diyerek aracınızda hali hazırda bulundurmanız gereken acil durum işaretleri ve ilk yardım paketine bir göz atmakta fayda var. Özellikle küçük çocuklarla ya da bünyesi hassas yolcular ile seyahat ediyorsanız sık rastlanabilecek soğuk algınlığı ya da mide bulantısı gibi rahatsızlıklar için yanınızda ilaç bulundurmayı ihmal etmeyin. İlk yardım çantanızda bulunan malzemeler yeterli ve son tüketim tarihi geçmemiş durumda ise bu maddeyi de gönül rahatlığı ile tamamlandı olarak düşünebilirsiniz.

5. Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar ile günü kurtarın.

Evinizde dilediğiniz an buzdolabının kapağını açıp gözünüze kestirdiğiniz herhangi bir şeyi mideye indirmek oldukça kolay olsa gerek. Uzun yolda bunu yapma şansınız ne yazık ki çok düşük. Bu riske girmek yerine sağlıklı, pratik ve bir o kadar da lezzetli atıştırmalıklar hazırlamaya ne dersiniz? Bu sayede hem güvenebileceğiniz sağlıklı bir atıştırmalık ile beslenmiş hem de kötü dinlenme tesisi yiyeceklerine mecbur kalmamış olursunuz.

Seyahat sigortası olmadan olmaz!

Keyifli bir uzun yol deneyimi için her şey tamam! Sıra geldi mutlu ve huzurlu bir seyahat için en önemli güvenceye; seyahat sigortası! Seyahatiniz esnasında karşılaşabileceğiniz her hangi bir aksiliğin yolculuğunuzu tatsız bir anıya dönüştürmesini istemiyorsanız, seyahat sağlık sigortası konuları hakkında daha fazla bilgi almak için Unico Sigorta’nın https://www.unicosigorta.com.tr/seyahat-sigortasi adresini ziyaret edebilirsiniz.