Sonunda hayalini kurduğunuz arabayı aldınız. Şimdi onu gözünüzden sakınıp korumak istiyor olmalısınız. İçeriğimizi okuyarak aracınızın ilk günkü performansını uzun yıllar koruması için hazırladığımız önerilere göz atabilirsiniz.

Aracınızın Ömrünü Uzatacak Küçük Ama Etkili Tüyolar

-Süratli araba kullanmayı seviyor olabilirsiniz ama yine de aracınızı alır almaz, motor açılana kadar çok hızlı kullanmayın. Motor açıldıktan sonra da hız limitlerine uymanız aracınızın ömrünü uzatacaktır.

-Aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilen yük miktarından fazlasını, aracınıza yüklemeyin. Aracınıza belirtilen miktardan fazla yük yüklemeniz, aksamlarında aşınma ve sorun yaratacaktır.

-Aracınızın fren kontrollerini sık sık yaptırmayı unutmayın. Ani fren ve kalkışlardan kaçınmak, fren sisteminizin daha uzun sağlıklı çalışmasına fayda sağlayacaktır.

-Motor yağını sık sık kontrol etmeyi ve eksildiyse yenilemeyi unutmayın. Bu şekilde, aracınızın motoru ilk günkü performansını çok uzun yıllar koruyacaktır.

-Aracınızın lastik hava kontrollerini sık sık yapmalısınız. Olması gereken değerlerin altında kullanılan araba lastikleri, aracın performansını düşüreceği gibi, aksamlarının aşınmasına neden olarak ömrünü de kısaltacaktır.

-En önemli püf noktalarından biri de aracınızın yıllık ve 10,000 Km. bakımlarının düzenli olarak yapılması. Eğer aracınızı çok sıklıkla kullanıyorsanız, bu bakımı 5000 Km.’de yaptırmanız aracınızın ömrünü uzatmanız adına daha yararlı olacaktır.

-Herhangi bir kaza olduğunda veya parça değişimi gerektiğinde, mutlaka orijinal parçalar kullanılmasını isteyin. Yedek parçaların orijinal olmaması, aracın değerini düşüreceği gibi, kullanım ömrünü de azaltacaktır. Sigorta poliçenizde mutlaka bu teminatın bulunmasını sağlayın.

En Uygun Sigorta Teklifi Nasıl Alınır?

Araç sigortası teklifi alırken, poliçe teminatlarını ve kasko bedelini belirleyen bazı kriterler bulunmaktadır. Aracın yaşı, sürücünün şoförlük tecrübesi gibi ihtimaller göz önüne alınarak, sigorta teklifi hazırlanır. Sigorta teklifi almaya hazırlanırken, sizin de sigorta poliçenizin içeriği hakkında, bazı talepleriniz olabilir. Örneğin, herhangi bir kaza sonucu, aracınız bakıma alındığında, size ikame bir araç verilmesini isteyebilirsiniz. Hasar tespit aşamasından, servis bakım süreçlerine kadar, bütün bu adımlarda, sigortacınızın yanınızda olmasını isteyebilirsiniz. Günümüzde, bütün bu hizmetlerin karşılığında, alacağınız en uygun sigorta teklifi fiyatlarını, sigorta acenteleri ya da İnternet üzerinden temin edebiliyorsunuz. Sigorta şirketlerinin, kasko sigortaları için uyguladığı araç sigortası paketlerinden, sizin için en uygun olanını tercih edebilirsiniz.

Sigorta Fiyatları Neden Değişkenlik Gösterir?

Sigorta alanında faaliyet gösteren birçok sigorta şirketi bulunmaktadır. Vermiş oldukları hizmetler, firmalar arasında değişkenlik gösterdiğinden sigorta fiyatları da bu değişkenliklere bağlı olarak farklılıklar gösterir. Güvenilir ve güçlü bir sigorta şirketinin sunacağı avantajlar, sizi olabilecek tüm sigorta risklerine karşı koruma altına alır.

Kendinizi güvende hissetmek, özellikle trafik gibi çok ciddi bir konuda oldukça önemli bir konudur. Herhangi bir riskin gerçekleşmesi durumunda, size tam olarak destek verebilecek, güvenilir ve sağlam bir sigorta poliçesi, bu süreci en az hasarla aşabilmenin en önemli adımıdır. Bu anlamda, sağlam bir sigorta poliçesi edinebilmek için, güçlü bir sigorta şirketi ve ihtiyaç duyduğunuz bütün cevapları Unico Sigorta’da bulabilir,
olası bir kaza sonrası arabanıza ilk günkü haliyle kavuşmanızı sağlayacak araç sigortası paketleri için https://www.unicosigorta.com.tr/arac-sigortasi sayfasını inceleyebilirsiniz.

Aracınızı daima iyi günlerde kullanmanız, kazasız ve keyifli sürüşler dileğiyle…