Herkese iyi haftalar;

Temmuz’un gelmesiyle artık yaza giriş yapmış olduk. Mayıs ve Haziran aylarından itibaren yazı beklemeye başlasak da yaz gelmedi. Hava kendi rotasında devam etti.

İklim değişikliği kapsamında meteorolojik koşulların uç noktalara taşınabildiğinden sürekli bahsediyoruz. Temmuz ve Ağustos ayları Nisan-Mayıs-Haziran’a göre daha güneşli ve yağışın az olduğu dönemler ama bu dönemlerde gelen yağışlar sıkıntı yapabilecek düzeyde olabiliyor.

Şu an önümüzdeki iki haftalık döneme baktığımızda yurt genelinde etkili yağışlar yok. Sıkı sağnaklar olsa da çok dar alanlar etkilenecek.

Bu hafta içerisinde Orta ve Doğu Karadeniz’de aralıklarla yağışlar olacak.  Aynı şekilde Trakya’da da kesintilerle Edirne, Kırklareli çevrelerine yağışlar gelecek. Bunun dışında yurdun genelinde yağış yok.

Haftamız genel olarak güneşli geçecek. Basra Körfezi’nden sıcak ve kuru bir hava dalgası geliyor. Güneydoğu’da sıcaklıklar 42-44 dereceye kadar çıkacak. Sonrasında kuru hava yurdun geneline yayılacak. Yani sıcaklıklar bu hafta biraz yüksek;

Marmara, 30-35

İç Anadolu, 35

Ege, 37-39

Güneydoğu Anadolu, 40-42

Akdeniz 37-38 derecelere yükseliyor.

Yaz sezonuyla birlikte hepimiz tatile gitmek istiyoruz. Genellikle de yıl içerisindeki tatilimizi Temmuz-Ağustos’ta kullanmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Temmuz ayında bir çok kişi yollarda olacak trafik kurallarına uymanızı hatırlatıyoruz.

Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.