Merhabalar, yaz içerisindeyiz eminim bir çoğumuz tatil planı yapıyoruz. Tatil planlarınlarımız için en önemli etkenlerden biri de hava durumu tabiki. Önümüzdeki iki haftayı kısaca anlatacağım. Fakat öncelikle ufak bir hatırlatmam olacak. Bol bol su için, sıvı tüketin çünkü vücut bu sıcak günlerde sıvı kaybediyor. Bizim de bu sıvıları yerine koymamız gerekiyor. Yanlızca biz değil ağaçlar, çevre, sokak hayvanları da su istiyor. Lütfen unutmayın.

Şimdi havaya dönecek olursak. Önümüzdeki iki haftalık dönemin büyük kısmı güneşli geçecek. Fakat yer yer yerel yağışlar da var. Bu günlerde Trakya’da Edirne, Batı Karadeniz’de Bolu çevrelerinde yerel yağışlar var. Bu yağışlar bir iki güne etkisini kaybedecek, ara ara yeniden çıkış yapacak. Marmara’da ayın 14-15’i gibi bölgesel yağışlar var muhtemelen İstanbul bu alan içerisinde kalmayacak. Trakya ve Marmara’nın güney kesimleri etkilenecek. Karedeniz’e de yağışlar geliyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kars, Ardahan, Erzurum, Kayseri, Sivas dolaylarında gök gürültülü sağnak olmak üzere 14-18 Temmuz aralığında dört günlük yağışlar bekleniyor. 16-17 Temmuz gibi Akdeniz’de yağış var. Antalya, Mersin çevresi ıslanacak.

Orta ve Batı bölgeler sıcak ve dalgalanmalar yok, İstanbul 30 derecelere yerleşti; Ege, Akdeniz çok dalgalanmıyor. Sıcaklıklar normallerin üzerinde fakat tavan seviyelerde değil ancak bu günlerde yoğun nem bunaltıyor.

İç Anadolu’nun doğusunda, Kayseri, Sivas, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz’de sıcaklık dalgalanmaları olacak. Sıcaklıklar 6-8 derece arasında düşüyor, tekrar çıkıyor. Çünkü Basra Körfezi’nden gelen sıcaklar Batı’ya ilerlemiyor Doğu’da kalıyor. Doğu bölgelerde aşırı sıcaklar basra körfezinden giriş çıkış yapıp dalgalanmaya sebep oluyor ve tavan yaptırıyor sıcaklıkları.

Şimdilik bu kadar tekrar görüşmek üzere,

Hoşçakalın..