Yağışlı ve yoğun hava olaylarını beklediğimiz bir haftaya başladık. Bu hafta Marmara ve Doğu Anadolu haricinde ülkenin büyük bir kısmında ağır sağanak yağışlar bekleniyor.
Geçtiğimiz hafta Cumartesi, Pazar günü başlayan sıkıntılı yağışlar Ege’nin tamamında kuvvetli gök gürültülü, yıldırım, dolu ve sel riski ile devam ediyor. Yıldırım ve gök gürültüsü içeren yağışlarda lütfen ağaç altlarına sığınmayın ve elinizde metal ve yükseltici görevi görecek bir şey taşımamaya dikkat edin. Yeri gelmişen yıldırım çarpması belirtilerini tekrar edelim; tüyleriniz dikleşiyor ve cildinizde ani sızlama başlıyorsa yere yatın, cenin pozisyonu alın ve bacaklarınızı kapalı pozisyona getirin. Ayrıca Ege bölgesinde yolculuk yapacaksanız, trafik kurallarına azami uyun, yoğun yağışta ve sel tehlikesi içeren günlerde yolculuk yapacağınızı aklınızdan çıkartmayın.
Yine bu hafta sağanak yağışlar Ege’ye ek olarak  Marmara’nın güneyinde, Akdeniz’de göller yöresi ve İç Anadolu’nun batısında, Batı Akdeniz’de Salı, Çarşamba ve Perşembe günü görülecek, bu bölgelerde yoğun yağışla birlikte sel riski çok yüksek. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz dolu ihtiva eden kuvvetli sağanaklar var. Özellikle Doğu Karadeniz’de heyelan riskine dikkat!
Genel olarak toparlayacak olursak Marmara ve Güney Doğu hariç ülke genelinde yoğun yağışlı, gök gürültülü, yıldırım muhteva eden ve dolu riski içeren yağışların beklendiği bir hafta içerisindeyiz. Marmara’da ise bölgesel yağmur geçişleri bekliyoruz ancak iyi haber gelecek hafta yağışsız ve güneşli bir hafta bizi bekliyor.