Otomobil hırsızlığına göre çok daha fazla karşılaşılan motosiklet hırsızlığı; çok sevdiğiniz, belki de uzun süre bekleyip birikimlerinizle satın aldığınız aracınızı kaybetmenize neden olabilir. Motorunuzu garaja ya da kapalı bir alana park etme şansınız yoksa çeşitli önlemlerle hırsızlığı engelleyebilirsiniz. İşte motosikletinizi koruyacak önlemler:

Park Edeceğiniz Alanı İyi Seçin

Garajınız olmayabilir ancak motosikletinizi; güvenli, ıssız olmayan, çalınması durumunda kolayca sürüklenememesi için engebeli, etrafı çevrili bir alana park ederek en temel şekilde önleminizi alabilirsiniz. Bunların yanı sıra motosikletinizi farklı araçların bulunduğu bir alana park etmek de daha az dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Branda Sayesinde Daha Az Dikkat Çekin

Motosikletiniz ne kadar az dikkat çekerse çalınma ihtimali de o kadar azalır. Aracınızı daha kalabalık bir alana park etmenin yanı sıra üzerini bir branda ya da motorlar için özel olarak hazırlanan bir örtü ile örterek de daha az dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, özellikle pahalı ve ünlü markalara ait motosikletleri korumak için oldukça önemlidir. Ayrıca örtüler dış etkenlere karşı da koruyucu bir görev üstlenip çizilmeleri, kirlenmeleri önleyecektir.

Tüm Kilit Seçeneklerini Değerlendirin

Motosiklet güvenliği için özel olarak üretilen kilit sistemleri ile de aracınızı koruyabilirsiniz. Direksiyon kilidi, tekerleklere takılan, hırsızların kolayca kıramayacağı disk kilidi ve aracınızı sağlam bir nesneye bağlamanızı sağlayacak zincir kilitler, hem caydırıcı hem de zorlayıcı olacaktır. Tüm bu kilitleri bir arada kullanmak güvenliği ciddi ölçüde artıracaktır.

Anahtar Tanıma Sistemi Kurun

Anahtar tanıma sistemi olarak tanımlanan immobilizer, aracınızın kontak anahtarının iç düzeneğine yerleştirilir. Bu sistem sayesinde motorunuz sadece düzenekte tanımlanan anahtar ile çalışır. Böylece hırsızlar, “düz kontak” adı verilen yöntem ile aracınızı çalıştıramaz. Bu sistem sonradan eklenebileceği gibi bazı otomobil ve motosiklet markaları tarafından üretim aşamasında doğrudan araç sistemine dahil edilir.

Alarm Sistemlerinden Faydalanın 

Motorunuz her zaman gözünüzün önünde olmayabilir. Park ettiğiniz alan kimi zaman görüş mesafenizden oldukça uzakta da yer alabilir. Bu tip durumlar için oldukça faydalı olan alarm sistemleri sayesinde aracınıza yapılan herhangi bir müdahaleden haberdar olabilirsiniz. Kolayca takılan bu cihazlar, harekete karşı oldukça hassas olduğundan hırsızlar için caydırıcı bir etkendir.

GPS ile Motosikletinizi Takibe Alın

GPS, çalınmaya karşı alınabilecek bir önlem olarak sayılmasa da çalınma sonrası aracınızı bulmanız için oldukça etkili bir önlem olacaktır. Motorun kaybolması, çalınması durumunda yerini tespit eden GPS cihazını aracınızı satın aldıktan sonra taktırarak önleminizi erkenden alabilirsiniz. Bazı GPS sistemleri, hırsızların kolayca görülemeyeceği alanlara takılır ve sökülmeye teşebbüs edildiğinde de kullanıcının telefonuna doğrudan bildirim gönderir. Bütçenize ve ihtiyacınıza uygun bir seçim yaparak takip sisteminizin özelliklerini geliştirebilirsiniz.

Motosikletinizi Kasko ile Güvence Altına Alın

Alacağınız tüm önlemlere rağmen motorunuz çalınabilir, hasar görebilir ve size ekstra masraf çıkarabilir. Bu nedenle alacağınız ilk önlem aslında sigorta yaptırmaktır. Unico Motosiklet Kasko sayesinde hem yolların hem de sonsuz özgürlük hissinin tadını çıkabilirsiniz. Yaşanabilecek pek çok soruna karşı güvence sunan kasko, ihtiyaçlarınıza özel çözümler yaratır.
Unico Sigorta’da iyi sürücüye her zaman özel avantajlar ve en uygun ürünler sunulur. Motorunuza ve sürüş kabiliyetinize göre belirlenen motosiklet kasko fiyatları sayesinde kullanmayacağınız ek teminatlar için ödeme yapmanıza gerek kalmaz. Uzman kişiler tarafından size özel olarak hazırlanan motosiklet kasko teklifi ile en uygun fiyata aracınızı güvence altına alabilirsiniz. Aklınıza takılan her soru için 7 gün 24 saat Unico Sigorta Müşteri Hizmetleri’nden destek alabilirsiniz.