Herkese iyi haftalar,

Bu hafta konumuz çok dağınık. Öncelikle isterseniz yarından itibaren etkisinde olduğumuz serin hatta soğuk ve yağışlı havayla başlayalım. Yarından itibaren bir sistemin içerisine giriyoruz. Kuvvetli rüzgarla, serin hava ve yağışla gelecek olan bir sistem. Marmara ve Karadeniz bu üçünün yani serin hava, rüzgar ve yağışın hepsini alacak olan iki bölgemiz. Sıcaklık düşüşü beraberinde rüzgar ve sağanakla gelecek.

Orta bölgeler bu sistemin daha çok serin havasını ve sert rüzgarını alacak. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege’de sıcaklıklar 2 gün içerisinde 10-12 derece azalıyor. Güney ise bu sistemden hiç etkilenmiyor. Hem güneş var hem de güneşin ısısı var. Akdeniz ve Güneydoğu 32-33 derecelerde devam ediyor ve bu hafta boyunca da devam edecek.

Aksiyonun biraz daha fazla olduğu merkezlere gelecek olursak Marmara’nın orta ve doğusu; İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevreleri ve Batı Karadeniz kuvvetli sağanak alıyor. Salı günü gri gökyüzü, sert rüzgarlar, kesintilerle devam edecek sağanak olacak. Ardından Çarşamba günü yağışlar gök gürültülü sağanak olarak devam edecek ve yağışın miktarı da artacak. Burada su baskınları tehlikesi ortaya çıkabilir. Aynı zamanda Marmara’da bu yağışlar biraz kuvvetli olacak. Dolu ihtimali ortaya çıkabilir. Hatta özellikle Marmara’nın güney ve İstanbul’un batı kesimlerinde iri taneli dolular görülebilir.

İki gün böyleyiz sonrasında Perşembe, Cuma yağışlara Batı’da veda ediyoruz. Karadeniz’de kesintilerle devam ediyor. Karadeniz’in orta ve doğusuna baktığımızda önümüzdeki iki haftanın en az 8-9 gününde yağış var ve yağışlar arada gök gürültülü sağanağa dönüşüyüyor. Dolayısıyla Karadeniz için önümüzde yağışlı bir dönem var. İç Anadolu önümüzdeki iki haftalık dönemi belki bu ay sonu ve önümüzdeki ayın ilk günlerinde olmak üzere 1-2 gün yağışlı geçirecek. Başkent çevreleri sert sıcaklık düşüşüyle Çarşamba günü yağış alacak, sıcaklık 15 derecelere gerileyecek.

Ege’de çoğunlukla güneş var. İç Ege’ye ayın 1’inden itibaren kesintili yağışlar gelecek onun dışında yağış yok. Bu günlerde ara ara bulutlar artacak.

Sıcaklık düşüşü Çarşamba gününe kadar Marmara’da sıcaklığı 16-17 dereceye düşürecek. Batı Karadeniz’de 10-12 dereceye inecek. Hava oldukça soğuk olacak. Sonrasında sıcaklık yeniden yükselecek ama önümüzdeki iki haftalık dönemde sıcaklıkların tekrar yükseleceği dönem sadece hafta sonunu kapsıyor.

Genel durum bu. Yollara dikkat yağışlar var. Mevsim değişimi her zaman gök gürültülü sağanak riskini barındırıyor. Yağışın ilk başladığı anlar ise yollarda sıkıntı yaratabiliyor. O sebeple hızınızı düşük tutmanızda fayda var.

Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.