Trafik sigortası ülkemizde zorunlu olmak ile birlikte önemi büyük olan sigortalardan biridir. Türkiye’de tüm araç sahiplerinin yaptırmakla yükümlü olduğu trafik sigortası, pek çok kişi için boşuna masraf gibi görünse de aslında çok daha büyük masraflardan kurtaran bir sigorta çeşididir.

Kaza Durumunda Beklenmedik Masraflar Ortaya Çıkar

Olası bir kaza durumunda karşı tarafın ve 3. şahısların zararlarını zorunlu trafik poliçesi karşılarken eğer sigortanız yoksa bu masrafların tamamı sizin cebinizden çıkacaktır. Kazanın suçu sizdeyse eğer karşı tarafın ve kazaya karışan araçların aldığı hasar sizin tarafınızdan ödenecektir. Ayrıca karşı taraf ve 3. kişilerde eğer yaralanma, sakatlık ya da ölüm söz konusu ise daha fazla maddi sorumluluk sizi beklemektedir. Tüm hastane masraflarının (yapılan operasyonlar dahil) sizin tarafınızdan karşılanması gerekir. Dolayısıyla manevi üzüntünün yanı sıra yaşanacak olan bu maddi kayıp da sizi oldukça zorlayacak ve yıpratacak bir sürece sokacaktır.

Deneyimli Bir Sürücüyüm Denilmemeli

Pek çok araç sahibi uzun yıllar araba kullandığını, çok iyi bir sürücü olduğunu ve kaza yapmayacağını dile getirerek trafik sigortası yaptırmaktan kaçınmaktadır. Halbuki kazanın ne zaman geleceği belli olmaz, trafikte her araç tehlike altındadır. Binlerce aracın var olduğunu ve her sürücünün deneyimli olmadığı düşünüldüğünde bu daha iyi anlaşılmaktadır. Siz ne kadar iyi sürücü olsanız da ve bu zamana kadar hiçbir kazaya karışmamış olmanız da olası durumlara engel değildir.  Karşınızdaki araç sahipleri tam tersi durumda olabilir ve siz hiç beklemediğiniz bir anda hata yaptığınızı, kaza olduğunu görebilirsiniz. Bu süreçten sonra ise artık yapılacak bir şey kalmayacaktır.

Diğer bir yanlış düşünce ise kimilerinin uzun yola çıkmadığı, sadece şehir içinde ve yakın yerlerde araç kullandığı bu nedenle sigortaya gerek olmamasıdır. Kazanın ne zaman ve nerede sizi bulacağı belli olmaz. Yapılan araştırmalar sonucunda kazaların en çok kısa mesafelerde ortaya çıktığı görülmüştür. Aracınızla hareket ettiğiniz her an risk altındasınız demektir. Kendimizin bir anlık ihmal ve dikkatsizliğinden doğabilecek sıkıntılar, karşı taraftaki araç sahipleri için de geçerlidir. Bu nedenle en uygun trafik sigortası fiyatları ile poliçenizi yaptırarak cebinizi güvence altına almanız ve trafikte rahat seyir etmeniz doğru olacaktır.

Yasal Zorunlulukların Yerine Getirilmesi Gerekir

Tüm bu anlattıklarımızın dışında zorunlu olmasına rağmen trafik sigortası yaptırmayan araç sahiplerini, büyük yasal sıkıntılar da beklemektedir. Trafikte seyir halindeyken polis çevirmesinde poliçesi bulunmadığı ortaya çıkan araç sahibinin aracı bağlanır ve anlaşmalı olunan bir otoparka çekilir. Bu durumda araç sahibi trafikten men edilen aracını geri alabilmek için çekici ücretini ödemenin yanı sıra aracın otoparkta kaldığı gün sayısı üzerinden hesaplanan otopark masrafını da ödemek zorunda kalır.

Diğer başka bir sıkıntılı durum ise trafik poliçesinin yenilenmediği her ay için %5 zamlı ödemenin yapılacağı konusudur. Tüm bu sonuçlara bakıldığında ise trafik sigortası fiyatları yüksek değildir ve poliçesinin yaptırılması araç sahibinin yararına olacaktır. Bu önemli güvence maddi ve manevi olarak onu koruyacak ve iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Ek teminatları poliçenize dahil ederek daha fazla sıkıntıyı kapsam altına aldırabilirsiniz. Örneğin ek olarak hukuksal teminatlar satın alarak hukuki tüm işlemleri sigortanızın karşılamasını sağlayabilirsiniz.

Trafik Sigortası Poliçe Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Geniş acenta ağı, tecrübeli bilgisi ve güvenirliği ile Unico Sigorta her zaman yanınızdadır. Trafik sigortası hesaplama işlemini trafik sigortası sorgulaması yaparak en uygun trafik sigortası teklif bilgilerini görür ve kolayca satın alabilirsiniz. Poliçenizin yenilenme zamanını da sizin yerinize takip ederek hatırlatır. Böylece onca işiniz arasında bir de bunu düşünmek zorunda kalmazsınız.