Keyifli ve yurdun tamamının güneş aldığı bir haftaya başladık. Hava bu hafta sıcak ancak sadece bu hafta minik bir dalgalanma yaşayacağız. Bu minik dalgalanmanın yola açacağı hava olaylarını şöyle yorumlayabiliriz; önümüzdeki yaz için beklenti Temmuz ve Ağustos aylarının mevsim normallerine göre sıcak geçeceğini öngörüyor. Tahminlemelerde normaline en çok fark atacak ülkelerden birinin Türkiye olacağı yönünde. Isınma özellikle Orta ve doğu bölgelerde hissedilecek. Yazın sıcak geçmesi demek minik dalgalanmalar havada karmaşaya sebep olabilir demek ve bu durumda ani sağanaklara yol açabiliyor.
Bu hafta içinde sıcaklıklar tavan yapıyor ve bu ay normallerine göre fark atıyor. Isınma durduğunda yukarıda örneklediğimiz sebeplerden ötürü ani sağanaklara yol açabilir. 1 Mayıs tatilini Pazartesi ile birleştirenler dikkat! Perşembe günü hava ısınmasının durması ile birlikte Cuma günü Marmara hariç ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağışlara yakalanabilirler.
Artık bu hafta itibariyle Marmara’da 25’li dereceler, Akdeniz ve Ege’de 30 dereceler görülmeye başladı. Gelecek hafta da ufak dalgalanmalar bizi bekliyor gibi görünüyor.

Gelecek hafta görüşmek üzere.
Keyifli seyirler,