Herkese iyi haftalar,
Sıkıntılı bir haftaya başladık, yurdun büyük bir kısmında yağış bekliyoruz. Beklenen yağmur yıldırım, sel ve su baskını tehlikesi ve dolu riski taşıyor!
Orta ve Batı bölgeler başta olmak üzere yoğun yağmur ve sel riski var, yağışlar bu hafta İç Anadolu, Karadeniz, Ege ve Güney Marmara’da kendini gösterecek.
Başkent çevrelerinde Kırıkkale, Amasya, Çorum, Sivas’a doğru, Yozgat çevreleri, buraların kuzeyi, Kastamonu’nun güneyi, Bolu çevreleri için birkaç gün daha sel tehlikesi sürüyor. Ayrıca güneyde Denizli, Muğla, Afyon dolaylarında  ağır yağış sebebiyle sel ve su basını ve dolu bekleniyor. s
Bu yörelerde seyahat edeceklere dikkat! Yoğun yağışa karşı donanımlar mutlaka aracınızda olsun ve yola çıkmadan bölgesel olarak hava durumunundan mutlaka haberdar olun.
Karadeniz’in doğusunda Cuma ve Cumartesi kuvvetli gök sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz’de yağışa doyan toprak sebebiyle bu bölgede bir de ekstra sel ile birlikte heyelan tehlikesi var.
Doğu Anadolu kuvvetli sağanaklar alacak, Güney Doğu ve Akdeniz bölgesel olarak ıslanıyor. Salı’dan itibaren yağış bu bölgelerde görünecek ardından gökgürültülü sağanak ile yağışlar ömrünü tamamlayacak.
Karadeniz’in doğusu Cuma ve Cumartesi kuvvetli gök sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz’de heyelan ve sel tehlikesi var, dikkat!
İstanbul özelinde ise bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var ancak Perşembe ve Cuma’dan itibaren hava açıyor ve sıcaklıklar tırmanıyor.
Ülke genelinde ise yaz ne zaman gelecek sorularına yanıtımız ise, yaz mevsiminde gelecek! Haziran’ın 5’inden itibaren yurdun genelinde sıcaklar başlıyor, beklenen yaz geliyor!