Bu hafta sıcaklıklar normalin üzerinde seyretmeye devam edecek. Gerçi geçen hafta kadar olmasa da İç Anadolu’da sıcaklıklar mevsim normallerinin 7-8 derece kadar üzerinde gidiyor. Fakat tabi baharın getirisi  yağmur ihtimali ile gök gürültülü yağışlar ve dolu. Malum tatil sezonu yavaş yavaş başlıyor. Bugünlerde seyahate çıkacaklar yerel yağışlara dikkate alın ve rotanızdaki hava durumunu yola çıkmadan mutlaka kontrol edin.
Mayıs’ın 2. Haftası Daha Islak Geçecek
Bugünlerde Ege, Doğu Anadolu ve Güney Doğu’da yerel yağışlar bekliyoruz. Akdeniz ve Marmara’da da sabah saatlerinde bulut ve gri hava kendini gösteriyor, gün içerisinde hava açıyor ve güneşli hale geliyor.
Marmara’da bu haftayı bitirmeden hava biraz daha ısınıyor ve yağışlar azalıyor. Ancak Cuma’dan itibaren İç Anadolu’ya hafta sonuna doğru yağış geliyor ve Marmara’da da yağış Pazar ve Pazartesi’den itibaren kendini gösterecek. Akdeniz ve Doğu Anadolu’da 7 Mayıs haftası hafta boyunca gök gürültülü sağanak yağışlar olacak ancak yağışlar kesintisiz değil, gün içerisinde yağış görülecek ve hava açacak, ardından tekrar yağış başlayacak gibi devam edecek.
Peki sıcaklık ne olacak?
Sıcaklık en düşük olduğu zamanlarda bile hava mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Önümüzdeki günlerde en düşük sıcaklıklarda bile  İç Anadolu 24-25, Marmara 21-22, Ege ve Akdeniz’de  25- 26 derecelerde hava seyredecek.