Herkese merhaba,

İki gündür İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışları  8 Ocak’tan sonra etkisini yitirmeye başlayacak, fakat soğuklar sıfırın derecenin altında özellikle gece saatlerinde il çevresinde etkisini devam ettirecek.

İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz sıfırın altında Salı gününden itibaren kar yağışı kendisini gösterecek. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz’de sağanak yağışlar, beraberinde sel riskini de getirebilir. Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde sağanak yağışların bitiminden sonra kar yağışının kuvvetlenerek devam etmesini bekliyoruz.

Ege ve Batı Karadeniz’de daha sonra ise Marmara’da, Çarşamba, Perşembe ve Cuma’dan itibaren kuvvetli lodos bekleniyor. Lodos, deniz ulaşımında aksaklıklara neden olabilir. Dışarı çıkmadan önce buna göre plan yapmanızı öneririz. Lodosla beraber sıcaklıklar artacak ve sağanak yağışlar görülecek.

Bu ay için genel bir tahminde bulunmamız gerekirse eğer, bu ayın 23 ve 24’üne kadar şu andakine benzerlik gösteren bir soğuk hava dalgası gözükmüyor. Özellikle İstanbul’da hava sıcakları dönemsel olarak artış ve düşüş gösterse de şimdikine benzer bir hava durumu yaşanmayacak. Bu süreçte Batı Karadeniz dolaylarında kar beklentisi devam ediyor. Benzer durum İç Anadolu ve Doğu Anadolu için de geçerli.

Ay sonuna kadar Türkiye genelinde sıcaklık ortalaması yarım ve 1 derecelerdeyken, Marmara’da ise 1.5 dereceye yakın izleyecek.

Herkese iyi haftalar.