Kalabalık aileler araba seçerken bir çok özelliğe daha fazla dikkat ediyor. Arabanın geniş, rahat, kullanışlı ve güvenli olması isteniyor. Peki ne tür araba modelleri, kalabalık aileler için ideal bir alternatif oluşturuyor?

Kalabalık Ailelerin Araba Beklentileri Yüksek

Ailelerin araba ihtiyaçları değişkendir. Mesela yeni evliler zaten çok mutlu oldukları için arabalarının bazı fonksiyonlarının olması veya olmaması ile pek ilgilenmeyebilir. Aileye bir bebek katılacağı öğrenildiği anda ise dünyayı algılayış komple değişir ve artık arabanın özellikleri üzerinde düşünülmeye başlanır. Bu bagaj küçük sanki, bebek arabası bagaja sığacak mı? Acaba bebek koltuğu için emniyet kemeri var mıydı? Bebek kilidi de mutlaka olmalı, değil mi? gibi sorular kafa kurcalamaya başlar.

Araba mutluluk, rahatlık vermenin ötesinde başka ihtiyaçlara da cevap vermelidir. Ailenin üye sayısı arttıkça beklentiler de yükselir. Çocukların yaşı da bu beklentilerde elbette çok etkilidir. Hele bir de aile büyükleri işin içine katılırsa, arabanın daha çok ihtiyaca cevap vermesi, daha fonksiyonel olması beklenir.

Kalabalık aileler, birey sayısı az olan ailelere nazaran geniş araçlara daha çok ihtiyaç duyar. Herkesi rahatlıkla taşıyacak, uzun veya kısa seyahatlerde herkesin rahat rahat sığacağı, geniş iç mekana sahip arabalar tercih edilir. Maksimum iki kişi tarafından kullanılan arabaların arka koltuk kısmı çok önemli olmayabilir. Arka koltuk sürekli kullanıldığında bu hem o koltuğu kullananlar, hem de arabayı süren kişi için seçimi etkileyen bir kriter halini alır.

Hem Geniş, Hem Güvenli Olmalı

Aile büyüdükçe bagaj hacmi de daha fazla önem kazanır. Kalabalık ailenin alışverişi, getiri götürü daha çok olur. Hep beraber pikniğe, denize, memlekete, tatile gidilirken her şeyin sığacağı bir bagaj elbette konforu arttırır. Kalabalık aileler standart arabalardan daha fazla sayıda koltuğa sahip araçlara, minibüslere de ilgi gösterir. Çünkü önemli olan hep beraber ve rahat rahat araca sığmaktır. Aracın iç dizaynında daha fazla göz, daha geniş torpido, bardak tutacağı, leke tutmayan koltuk döşemeleri gibi özelliklerin bulunması talep edilebilir.

Güvenlik de çok önemlidir. İnsanlar kendilerinden daha çok ailelerinin güvenliği düşünür. Küçük çocuklar varsa cam kilidinin, çocuk kapı kilidinin önemi anlaşılır. Hatta çocuklar sebebiyle camlar sonuna dek açılamıyorsa, klimalı bir araç veya havalandırma sağlayacak tavan penceresi olan, yani sunrooflu modeller seçilebilir.

Güvenlik Olmadan Asla

Kalabalık aileler için en ideal araba modellerinden biri de, araç sigortası yapılmış olan bir arabadır. Aile arabasına kasko yaptırırken mutlaka çok özenli bir araştırma yapılmalıdır.

Kalabalık ailenizin mutluluğu daim olsun, ailenizin bir üyesi gibi olan arabanız, bütçeniz ve aileniz güvence altında olsun istiyorsanız, en yakın Unico Sigorta acentesine uğrayarak, kasko dünyasındaki yenilikleri hayatınıza katabilir, dakikalar içinde kaskonuzu yaptırabilir ve bir çok avantajdan hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz.