Araç Yakıtlarının Artan Değeri LPG ve Avantajları

Trafiğe çıkan araç sayısı günden güne artıyor. Ulaşımını rahatça yapmak isteyenler bütçelerine ve beğenilerine göre aldıkları araçları ile rahat ve konfora ulaşmak istiyor. Her ne kadar trafik, araç kullananlar için büyük bir handikap olsa da bu kullanıcıları vazgeçirmiyor. Lakin konforu seçen kullanıcıların da ödemesi gereken külfetli bir bedel bulunuyor. Araç yakıtları el yakan fiyatları ile trafiğe çıkan sürücüleri alternatif yollar aramaya sürüklüyor. Şüphesiz ki benzin ve dizelle karşılaştırılınca bunlar arasında en hesaplı olanı LPG olarak biliniyor. Bu hesaplı yakıt tüketimini kullanıcılara sunan teknoloji, her geçen gün daha da tercih ediliyor. Benzin ve dizele nazaran motorun ömrünü uzatması ile hesaplı oluşunun yanı sıra, aracınız için de faydalı özellikler barındırıyor. Motor yağının değiştirilme süresini uzatan oldukça temiz bir yakıt olarak tüketicilere sunuluyor. Kükürt salınımı olmadığından benzin gibi doğa kirliliğine sebebiyet vermiyor. Buharlaşmadan kaynaklı yakıt kaybına sebebiyet vermiyor ve kötü kokulu salınımda bulunmuyor.

LPG Kullanılmasının Dezavantajları Nelerdir?

Avantajları olduğu gibi LPG’li araçların dezavantajları da bulunuyor. LPG kullanıcılarının en çok mustarip olduğu konu çekiş gücü kaybı olarak biliniyor. Performans düşüklüğünden dolayı sürücüleri rahatsız eden bu konu esasında yüzdeye vurunca oldukça küçük bir değerde kalıyor. Bir diğer büyük dezavantajı ise kuru bir yakıt olduğundan sağlama sağlanması için ilk birkaç dakika benzinle çalışması gerekiyor. Özellikle kış aylarında birkaç kilometre benzin harcandıktan sonra gazla çalışmaya başlıyor. Bu yüzden eğer aracınızda benzin yoksa kullanamıyorsunuz. Eğer halihazırda kullandığınız benzinli ya da dizel aracınızı dilediğiniz zaman LPGli araca çevirebilirsiniz. Lakin bunun için bagajınızın bir kısmından feragat etmeniz gerekiyor. LPG bagaj kısmına ya da bagaj altı kısmına takılabiliyor lakin bagaj altına kısmına takılsa bile burada bulunan aksesuarların başka bir yere taşınması gerekiyor.

Hesaplı Lakin Oldukça Tehlikeli

LPG kullanılmasının en önemli sorunu ise LPG’nin patlayıcı ve yanıcı bir gaz olması olarak biliniyor. Benzin ve dizelden farklı olarak gaz fazında bulunduğundan hava ile daha kolay karışabiliyor ve daha zarar verici hale geliyor. LPG tankının patlamasıyla oldukça yıkıcı etkileri olabiliyor. Uzmanların yaptığı araştırmalarda LPG kullanılan araçlarda meydana gelen yangınlar, benzin ve dizelin sebep olduğu yangınlara nazaran çok daha tehlikeli oluyor ve insanların kurtulma şansı fazlasıyla düşüyor. Diğer alternatiflerine göre oldukça tehlikeli olan bu yakıtın dikkatlice kullanılması öneriliyor. LPG’li araçlara mutlaka emniyet sisteminin takılması gerekiyor. Benzin ya da dizelden LPG’ye dönüştürülecek araçların yetkili servisler ve ruhsatlı profesyonel kişilerce yapılması şiddetle öneriliyor. 6 ay ya da 10 bin kilometrede bir aracın bakımı yaptırılması gerekiyor. Bu sayede oluşabilecek aksaklıkların doğuracağı zararların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaskonuzu Yaptırın, Gözünüz Arkada Kalmasın

Halihazırda aracınız varsa hem trafikte hem de park halinde birçok tehditle karşı karşıyasınız. Çalınma ihtimali, kaza durumu, arıza gibi risklerle karşılaşabilirsiniz. Bir de LPG’li araç kullanıyorsanız bu oldukça büyük ekstra bir risk olarak karşınıza çıkıyor. Bütün bunlara karşı önlem almak için en etkili yöntem kasko olarak görülüyor. Unico Sigorta ile aracınızı kaskolayarak yüzleşeceğiniz istenmeyen olaylara karşı aracınızı koruyabilirsiniz. Kaskonun verdiği güven sayesinde gözünüz arkada kalmadan daha güvenli hissedebilirsiniz. Aracınızın modeli, yaşı ve istediğiniz kaskonun kapsamına göre değişkenlik gösteren kasko fiyatları bulunuyor. Dilerseniz kasko teklifi al seçeneğini kullanarak kasko teklifi sunabilirsiniz. Kasko sorgulama sayesinde Unikasko uzmanlarınca yapılan araştırmalar sonucunda en uygun kaskoyu edinebilirsiniz. Araç kasko işlemlerini bitirdikten sonra güvenle aracınızı kullanabilirsiniz.