Umulmadık anda başa gelen her problem elbette sıkıntılıdır. Ne kadar önlem alınırsa alınsın bazı şeylerin gerçekleşmesine engel olunamaz. Yolda kalmak da bunlardan biridir. Problemli durumu hafifleten ve kolay atlatmayı sağlayan tek şey ise ihtimalleri hesaplamış ve bunlara karşı bir takım hazırlıklar, planlar yapmış olmaktır.

Dörtlüleri Yakın ve Sakin Kalın

Uzun ve güzel bir seyahatin sihri, tam da en sevilen orman manzarasının içinde şarkı söyleye söyleye giderken bir anda bozulabilir. Bu durumun gerçekleşme ihtimali üzerinde düşünmüş biri iseniz ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Öncelikle olan olmuştur. Sakin kalabilmek ve soğukkanlılıkla “yolda kalırsam ne yaparım?” planını hayata geçirmek, duruma böyle bakmak en iyisidir.

Arıza anında ilk önce aracın dörtlülerini yakmak gerekir. Ayrıca araçta mutlaka reflektör olmalıdır. Ani bir arıza hiç umulmadık bir yerde, mesela bir virajda gerçekleşebilir. Özelikle gece, hele ki ışıksız yollarda reflektör hayat kurtarır. Reflektör hem diğer sürücüleri, hem de aracı arıza yapan kişiyi ve aracı yeni kazalardan koruyan önemli bir uyarıcıdır. Araçlarda yangın tüpü bulundurma mecburiyeti de araç arızalarının bir yangına sebep vermesi halinde hem canı, hem malı korur.

Otobanda giderken aniden araç durursa aşağı inip aracı sağa çekmeye çalışmak son derece tehlikelidir. Otobanlarda araçlar süratlidir. Sürat hem dikkati, hem de refleksleri olumsuz yönde etkiler. Böyle bir durumda aracı olduğu yerde bırakmak, dörtlüleri yakmak, kaputu kaldırarak araçta bir arıza olduğu bilgisini diğer sürücülere vermek daha doğru bir yaklaşımdır.

Acil Durumlar için Küçük Tedbirler

Aracınız arıza yaptı. Dörtlüleri yakıp reflektörleri yerleştirdiniz. Arızanın ne olduğunu biliyorsanız iş elbette daha kolaydır. En sık rastlanan yolda kalma sebepleri içinde lastik patlaması, benzin bitmesi, akü boşalması, aracın su kaynatması geliyor. Bu dört durumda da çözüm bellidir. Tanımlanamayan, mekanik bir arıza durumunda ise yol yardım hizmeti satın aldıysanız, sadece telefon ederek çözüm sürecini başlatabilirsiniz. Ancak böyle bir hizmete sahip değilseniz polisten, jandarmadan, yoldan geçen diğer araçlardan da yardım istenebilir.

Araçta su şişesi bulundurmak, telefon için yedek pil taşımak, bir el fenerine sahip olmak yolda kalma durumunda çok işe yarayacaktır. Telefonun çekmemesi durumunda yürümek gerekebilir. Aslında araçlara yağmurluk, şemsiye, hatta bir kaç paket bisküvi, harita koymak normal zamanlar için gereksiz gelebilir. Ama kriz anlarında son derece faydalıdır.

Yolda Kalma Planınız Hazır mı?

Çok acil bir yere yetişmeye çalışırken, çok neşeliyken, tam da seyahatin en güzel anında, gecenin karanlığında, soğuğun ortasında, türlü durumlarda yolda kalınabilir. Bunu hiç unutmamak ve bir plana sahip olmak en iyisidir. Stressiz ve sakince meseleye bakıldığı zaman problemi çözmek her zaman daha kolaydır. Araçların bakımını ihmal etmemek, yedek lastiği, lastik değiştirme aparatlarını sık sık kontrol etmek, zamanında benzin almak, rutin kontrolleri yaptırmak çok önemlidir. Bunlarla birlikte bir kazaya karışmak veya fırtınaya yakalanmak gibi nedenlerle yolda kalındıysa bu durumu bertaraf etmenin en kolay yolu da bir kasko ürününe sahip olmaktır.

Ana teminatları geniş, ek veya opsiyonel teminatlarla bu genişliğin daha da arttığı bir kasko planı araç sahipleri için önemli bir güvencedir. Seyahat esnasında en yakın servisten ücretsiz yararlanma, kaza yerine kişiye özel hasar danışmanı gönderme, yedek araç hizmeti alma ve 3 iş günü içinde hasar ödeme garantisi verme gibi yolda kalma durumlarında hayatı son derece kolaylaştıran hizmetlere sahip Unikasko kasko ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak bir üründür. Kasko fiyatları ile ilgili bir araştırma yapmak, kasko sorgulama ve kasko teklifi al hizmetinden yararlanmak artık dakikalar içinde gerçekleştirilebiliyor. Kasko hesaplama ve karşılaştırma işleminden sonra kasko satın al seçeneği ile en uygun ve en kapsamlı kasko ürününe de kolaylıkla sahip olunabiliyor.