Arabanızın görünümü kadar kullanışlılığı, düzeni, konforu da büyük önem taşıyor. Hem şehir içi hem de şehirler arası yolculuklarınızın maksimum seviyede keyifli ve konforlu geçmesi için basit ama fonksiyonel oto aksesuarları mevcut. İşte, seyahatlerinizin tüm havasını değiştirecek 5 ilginç aksesuar önerisi!

Güneşlikten Fazlası

Oto güneşlik düzenleyicisi, pek çok farklı amaç için kullanılabilen fonksiyonel bir aksesuar olma özelliği taşıyor. Güneşliğin iç tarafına kolaylıkla monte edilebilen bu düzenleyici (organizer) sayesinde arabanızdaki pek çok eşyayı toparlamanız mümkün. Makyaj malzemesi, güneş gözlüğü, defter, kalem, ıslak mendil gibi ufak tefek eşyaları sizin için her daim ulaşılabilir kılan güneşlik düzenleyicisi aracınızın dağınıklığını kolayca toparlıyor. Ayrıca söz konusu ürünü sadece araba güneşliğinde değil evinizde, çekmece ve dolap içlerinde de değerlendirmeniz mümkün.

Araba Askılığı ile Şıklığınızı Koruyun

Araba aksesuarları arasında en çok işinize yarayabilecek ürünlerden biri olan araç içi askılıkları, özellikle uzun seyahatleriniz sırasında çok işinize yarıyor. Ayarlanabilir askılık modelleri ile gömlek, ceket, t-shirt gibi giysileri kırışmasına mahal vermeden ve konforunuzu bozmadan dilediğiniz yere götürebilirsiniz. Bunun yanında koltuk arkası askılık modellerini yine giysiler için olduğu kadar poşet, çanta gibi yükleri asmak için de kullanmanız mümkün.

Emniyet Kemeri Desteği

Her şeyden önce seyahat güvenliğiniz için araba koltuğuna oturduğunuz ilk andan, arabadan indiğiniz son ana kadar bilfiil emniyet kemeri takmanız gerektiğini elbette biliyorsunuz. Ancak bazen özellikle uzun süre arabanın içinde yolculuk etmeniz söz konusuysa emniyet kemeri size rahatsızlık verebilir. Bu rahatsızlık çoğunlukla yaz mevsiminde, sıcak havanın da etkisiyle birlikte daha da çok hissediliyor. Neyse ki yumuşak malzemeden üretilen destekler sayesinde emniyet kemeri takmak eziyet olmaktan çıkıyor. Kemerin boynunuzun, omzunuzun ya da göğsünüzün üzerinde baskı oluşturup sizi rahatsız etmesini önlemek için bu basit fakat son derece işlevli aksesuarlardan edinebilirsiniz.

Kaydırmaz Ped ile Eşyalarınız Güvende

Günlük hayatın koşuşturmacası içinde arabayla bir yerden bir yere giderken en sık kaybolan eşyalarınızı sağlam ve gözünüzün önünde tutmaya yarayan torpido üstü pedleri çok seveceksiniz. Hepiniz arabanın içinde cep telefonunu arayıp bir türlü bulamama, koltuğun altına kaçan anahtarlıkları almaya çalışırken ters bir hareketle kendine zarar verme, güneş gözlüğüne ulaşmaya çabalarken eziyet çekme gibi sevimsiz pek çok ana aşinasınızdır. En faydalı ve ilginç oto ekipmanları arasına rahatlıkla girebilecek olan araba pedleriyle artık kötü tecrübeler yaşamak zorunda değilsiniz. Arabanızın ön konsoluna ya da uygun gördüğünüz herhangi başka bir noktaya kolayca yapıştırabileceğiniz ped ile telefon, gözlük, madeni para gibi pek çok eşyanız her daim görüş alanınızın içinde ve ihtiyaç duyduğunuz her an elinizin altında kalıyor. Objeleri sabit tutabilen araba pedleri sayesinde hem aracınızın içindeki dağınıklığı ortadan kaldırabilir hem de kaybolması kolay olan küçük eşyalarınızı güvence altına alabilirsiniz.

Söz konusu pedi ev ya da ofis ortamında da kullanabilirsiniz. Fayans, cam, tahta gibi pek çok yüzeye rahatlıkla yapıştırabileceğiniz bu aksesuar ile kayıp eşya sorunu her ortamda ve büyük oranda giderilmiş oluyor.

Isıtıcılı Koltuk Kılıfı ile Arabada Üşümeye Son

Soğuk havalarda arabaya binince baş gösteren üşüme hissi çoğu zaman hayli tatsız bir duruma dönüşebiliyor. Ne kadar kalın giyinirseniz giyinin belirli bir süre buz gibi havada bekleyen arabanızın içi ilk anda gerçek bir buzdolabı etkisi yaratıyor. Isıtıcılı koltuk kılıfı sayesinde hiçbir mevsimde üşümüyorsunuz. Çakmaklık aracılığıyla çalıştırabildiğiniz kılıf, birkaç dakika içinde en yüksek ısı seviyesine çıkıyor. Böylece gerek siz, gerekse çocuklar ve ailenin diğer bireyleri sıcacık koltuklarında seyahat etmenin keyfini çıkarıyor.