Herkese merhaba,

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber Türkiye’de kar döneminin sıklıkla konuşulmaya başlandığı bir zaman dilimine girdik. Çoğu kayak merkezinde sezonun açılmaya başlaması ve kayak sporları sevenlerin buralara akın etmesiyle beraber, bu durumun Türkiye geneline yansımayıp yansımayacağını merak eder olduk. Özellikle büyük şehirde yaşayan insanlar kar görmeye hasret.

Salı öğleden sonra İç Anadolu, İç Ege, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz’de yağış kara doğru dönmeye başlayabilir. Çarşamba günü bu durum devam ederken, Perşembe İç Anadolu’nun Batısında, Batı Karadeniz’de ve Başkent çevrelerinde kar etkisini yitirmeye başlıyor ve Doğu’ya doğru yönelmeye başlıyor. Güney Doğu bölgemizde sağanak ve yağış bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren Güneydoğu’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların su baskını yapma ihtimali gözlerden kaçmamalı.

Peki bu süreçte İstanbul’da neler oluyor? Diğer bölgelerimizde olduğu gibi İstanbul’da da aşırı soğuk hava hakim ve gündüz saatlerinde bile havanın sıfır derecenin altına düşme ihtimali buluyor. Bu soğuk hava etkisini Çarşamba ve Perşembe günlerinde özellikle Anadolu yakasında kar geçişleri, kendisini sulu kar olarak gösterebilir. Karın tutma ihtimali ise, yüksek kesimlerde ve deniz etkisinin yaşanma ihtimalinin olduğu bölgelerde bulunmakta. Doyasıya kar görmek ve doğayla bütünleşmek isteyenlerin Salı, Çarşamba ve Perşembe günü kar yağmasını beklediğimiz ve Bolu’yu ziyaret etmeleri gerekmekte.

2019 yılının ilk günlerinden hemen sonra bir soğuk hava dalgasının daha ülkemize gelme ihtimali bulunmakta. Bu süreçte kalın giyinmeye dikkat edin ve şemsiye taşımayı ihmal etmeyin.

Herkese mutlu yıllar.