Meteoroloji merkezinden gelen dolu uyarıları ile birlikte araç sahibi vatandaşlar kasko kapsamlarını yeniden gözden geçirmeye başladı. Meteoroloji uzmanlarının yaptığı şiddetli yağış ve dolu açıklamaları, araç sahipleri kadar araç kasko sigortası satın aldığımız sigorta şirketlerini de ilgilendiriyor. Her birimizin aklına gelen birkaç soru var. Dolu kaskoyu bozar mı ? Dolu kaskoya girer mi ?

Trafik sigortası dolu hasarını karşılamaz ancak kasko poliçesinde dolu teminatı bulunan araç sahibi vatandaşların dolu hasarlarını kasko kapsamında sigorta tarafından karşılanır. Burada önemli olan nokta araç kasko poliçenizde dolu teminatı maddesinin bulunmasıdır. Eğer ilgili madde kasko kapsamına dahil değilse, sigorta şirketi dolu hasarını karşılamamaktadır. Bu nedenle kasko teklifi alırken ve kasko satın alırken bu teminatın da kasko teminatları arasında olmasını öneririz. Böylelikle kötü hava koşullarına karşı önleminizi baştan almış olursunuz.

Kasko teminatları sigorta şirketlerine göre farklı olabilmektedir. Konuyla ilgili bazı sigorta şirketleri 2017’de karar almışlardır :

4 iş günü içinde zarar dosyasının açılması konusundaki zorunluluk kalktı. Ayrıca sigorta şirketleri yaşanan bu tarz felaketlerde, araçlarda meydana gelen hasar için dosya açtırmanın süresini iki yıla çıkardı. Bununla birlikte doludan zarar görenler iki yıl içinde başvuru yapabilecekler.

Aynı zamanda bazı sigorta şirketleri, İstanbul’da yaşanan dolu yağışından araçları hasar gören ve kasko ile tamir işlemi gerçekleştiren sigortalı araç sahiplerine yeni bir hizmet vermeye başladı. Bazı sigorta şirketleri doludan zarar gören araçlar için kaskonun bozulmaması kararını aldı ve diğer bazı şirketler de bu kararı takip ettiler. Unico Sigorta da dolu hasarından dolayı hasarsızlık bozulmama kararını alan şirketler arasında yer alıyor. Oluşan zarar, kaskosu olan araçlar için tramer kaydında sel zararı olarak görülecektir.