İlkbahar gelmesi, havaların güzelleşmesi ile motosiklet kullanımı hem daha rahat hem de daha konforlu hale geldi. Öyle ki “Motosiklet mevsimi geldi.” diyebiliriz. Uzun yıllardır kullandığınız ya da yeni satın alacağınız motosikletinizi kullanırken güvenliğinizi sağlamak sizin için en önemli nokta olmalı. Trafikte pek çok kazaya neden olan, hem kendinin hem de çevresindekilerin zarar görmesine aracı olan motosiklet sürüleri arasında katılmamak, bu tutkunuzu keyifle yaşamak için içeriğimizde yer alan maddeleri mutlaka uygulayın.

Zamanı İyi Hesaplayın

Yolu tek başınıza kullanmadığınızı hiçbir zaman unutmayın. Gidiş geliş çift şeritli bir yolda sollama yaparken, sollama zamanının 6 saniyeyi geçmemesi gerekir. Bu nedenle karşı taraftan gelen aracın ne kadar sürede sizin yanınıza varacağını ve eğer önünüzde tepeüstü, viraj gibi kör noktalar varsa bu kör noktaların size ne kadar uzaklıkta olduğunu iyi hesaplamalısınız.

Öndeki Aracın Dibine Sokulmayın

Motosiklet boyut olarak diğer araçlara göre daha küçük olduğu için trafikte diğer araçlar tarafından görüldüğünüze emin olmanız büyük önem taşır. Eğer önünüzde kamyon, otobüs ve tır gibi büyük araçlar varsa mesafenizi iyi korumanız gerekir. Bunun için hızınızı azaltıp arkanızdaki araçların sizi sollayarak önünüze geçmesini bekleyebilirsiniz. Bu sayede sizi sollayan araçlar, koruma kalkanınızı oluşturacaklardır.

Fren Kolunu İyi Kavrayın

Özellikle risk içeren bölgelerde seyir halindeyken fren kolunu iyi kavramanız çok önemlidir. Fren kolunu sadece bir veya iki parmağınızla tutmanız, acil durmanız gereken durumlarda tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Aynalarınızı İyi Kullanın

Motosiklet kazalarında sık karşılaşılan durumlardan biri de aynaların iyi kullanılmamasıdır. Hızınızı azaltmaya başlamadan önce arkadan gelen araçların size olan mesafesini kontrol etmeniz çok önemli. Bu mesafeyi kontrol edebilmek adına aynalarınız ile arkadan gelen araçları sık sık kontrol etmelisiniz.

Motosikletinize Durağan Halde Gelebilecek Hasarları Göz Önünde Bulundurun

Motosikletiniz, park halindeyken çeşitli nedenler ile kazaya maruz kalabilir. Durağan haldeyken başka bir araç tarafından zarar görebilir ya da çizilip hasar alabilir. Size bağlı olmayan bu tarz hasarları da göz önünde bulundurarak motosikletinizi doğru ve güvenilir bir yere park edin ve güvenlik önlemlerinizi alın.

Kask ve Emniyetli Kıyafetler Giymeden Trafiğe Çıkmayın

Koruyucu kıyafetler ve kasklar olası bir kazada hayatınızı kurtarabilir. Ancak doğru koruyucu kıyafeti seçmeniz önemli. Kıyafet, anatomik yapınıza uygun bollukta olmalıdır. Üstelik dizleriniz, dirsekleriniz ve omuzlarınız gibi yaralanma olasılığı yüksek bölgelerinizi diğer bölgelere oranla daha fazla koruma altına almalısınız. Tüm bu detayları göz önüne almadan yola çıkmayın.

Karşınıza Çıkabilecek Tehlikelere Karşı Motosiklet Kasko Yaptırabilirsiniz

Genelde ev, seyahat ve araba gibi konularda karşımıza çıkan kaskolar, motosikletler için de düşünülmesi gereken önlemler arasında yer alır. Motosikletinizi çeşitli tehlikelere karşı korumanız gerekir ve bu nedenle can ve mal güvenliğiniz için kasko yaptırmanız oldukça önemli.

Herhangi bir kaza ile karşılaşma ihtimalinize karşı aracınıza sigorta yaptırıp hasarlar karşısında çıkan yüksek faturalarla bütçenizi sarsmamış olursunuz. Kasko şirketi, oluşabilecek hasarlarda tüm masrafları üstlenerek sizi büyük bir maddi zarardan kurtarır. Siz de motosikletinizi işinde uzman kişilerin eline bırakıp uygun kasko fiyatları ile iyi bir kasko teklifi almak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey https://www.unicosigorta.com.tr/motosiklet-kasko adresini ziyaret etmek. Bu sayfayı ziyaret ederek kasko bedeli ve kasko hesaplama gibi konularda aklınıza takılan tüm soruların yanıtını bulabilirsiniz.