Sömestr tatili nihayet geldi. Çocuklar karne sevincini yaşarken tatil planları da şekillenmeye başladı. Kayak merkezleri bu kış da en çok tercih edilen mekanların başında geliyor. Ülkemizde kayak komplekslerinin sayısı giderek artarken bu tatilciler için daha fazla seçenek anlamına geliyor. Eğer sömestr okul tatili için hala bir seçim yapmadıysanız sizin için derlediğimiz listeye mutlaka göz atın.

Uludağ

Kayak tatili denince akla gelen ilk adres tabii ki Türkiye’nin en eski kayak merkezlerinden biri olan Uludağ. Bursa sınırları içinde yer alan kayak kompleksi, sunduğu zengin konaklama seçenekleriyle kış tatili meraklılarını cezbediyor. 24 pistiyle her seviyeden kayakçıyı ağırlayan Uludağ, bu yıl da en çok tercih edilen kayak merkezleri arasında yer alacak. Gün içinde kayarken kendinizi fazla yormamanızı tavsiye ederiz, zira Uludağ oldukça hareketli bir gece hayatına sahip.

Palandöken

Erzumun Havalimanı’na araçla sadece 20 dakika uzaklıkta olan Palandöken son dönemde yıldızı parlayan kayak merkezlerinin başında geliyor. Uzun kayak sezonu ve sahip olduğu yüksek kar kalitesi ile kayak meraklılarının iştahını kabartan Palandöken’de ikisi olimpik olmak üzere toplam 22 pist bulunuyor. Eğer gerçek bir kayak tutkunuysanız ve uçak yolculuğu gözünüzü korkutmuyorsa bu yıl sömestr tatilini Palandöken’de geçirebilirsiniz.

(Palandöken bu yıl yine ulaşım kolaylığı ve olimpik pistleriyle tatilcilerin gözdesi olmaya aday.)

Kartalkaya

Bolu sınırları içerisinde yer alan Kartalkaya, Uludağ’dan sonra bölgenin en popüler ikinci destinasyonu. Konuklarını Köroğlu Dağları’nın doğal güzellikleriyle karşılayan kayak merkezinde toplam 21 pist bulunuyor. Ulaşım kolaylığı Kartalkaya’yı cazip bir seçeneğe dönüştürüyor. Zira kompleks İstanbul – Ankara otoyoluna sadece yarım saat uzaklıkta. Eğer sıkı bir Uludağ müdavimiyseniz bu yıl bir değişiklik yapıp Kartalkaya’yı tercih edebilirsiniz.

Kartepe

İstanbul’a en yakın kayak merkezi olma özelliğini taşıyan Kartepe günübirlik geziler için oldukça ideal. Arabayla 1,5-2 saatlik bir yolculuğun ardından bu 4 pistli kayak merkezinin tadını çıkarabilirsiniz. Doğal güzellikleriyle Kartepe kaymayı tercih etmeyenleri de kendisine çekiyor. Sabah kahvaltısından sonra yola çıkıp, öğlen kartopu savaşı yapabilir, akşam yemeğinizi Sapanca Gölü manzarası karşısında yedikten sonra gece olmadan evinize dönebilirsiniz. Genelde günübirlik geziler için tercih edilse de Kartepe, misafirlerine konaklama seçenekleri de sunuyor.

(Kartepe, İstanbullular için mükemmel bir günübirlik opsiyon)

Saklıkent

Antalya’nın önemli turistik mekanlarından birisi olan Saklıkent, Türkiye’nin en güneyindeki kayak merkezi olma özelliğini taşıyor. Antalya ve çevre şehirlerde yaşayan kayak meraklıları için ideal bir seçenek olan kayak kompleksi şehir merkezinden sadece bir saat uzaklıkta. Saklıkent’te her seviyeden olmak üzere toplam beş adet pist bulunuyor.

Ilgaz

Kastamonu’da yer alan kayak merkezi doğal güzellikleriyle turistleri cezbeden Ilgaz Milli Parkı’nın içinde bulunuyor. Üç adet kayak pistinin bulunduğu kompleks, misafirlerine gece kayak yapma imkanı da sunuyor.

Erciyes

Kayseri sınırları içerisinde yer alan Erciyes, son dönemde gelişim gösteren kayak merkezleri arasında yer alıyor. Kayseri Havalimanı’na sadece 27 kilometre uzaklıkta yer alan komplekste bütün uzmanlık derecelerine hitap eden 31 pist bulunuyor. Eğer sıkı bir kayakçıysanız ve yeni bir alternatif arıyorsanız Erciyes Kayak Merkezi tam size göre.

Sarıkamış

Kars sınırları içerisinde yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi sakin bir kış tatili geçirmek isteyenler için ideal bir destinasyon. Sahip olduğu kuru hava sayesinde buzlanmanın çok düşük düzeyde olduğu kayak kompleksi, bu yönüyle kayak müdavimlerinin ilgisini çekiyor. Kars Havalimanı’na 56 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde 5 adet pist bulunuyor.

Davraz

Isparta’nın son dönemde adından sıkça bahsedilen kayak merkezi Davraz, her geçen gün kayak tatili müdavimlerinin ilgisini daha çok çekiyor. Kompleks, sunduğu güvenli rotalar ile özellikle kayağa yeni başlayanlar için ideal bir ortama sahip. Isparta merkezinden 26 kilometre uzaklıkta olan Davraz Kayak Merkezi’nde toplam 12 pist bulunuyor.