Otomobil sigortaları arasında yer alan kasko, olası kaza riskleri karşısında trafik sigortasından farklı olarak sürücünün kendi aracında meydana gelen maddi zararlarını karşılamayı amaçlıyor. Sürücünün iradesi dışında meydana gelen yanma, çalınma ve hasara uğrama gibi pek çok kaza riskleri ise poliçe kapsamında yer alan teminat seçeneklerine örnek oluşturuyor. Kasko fiyatları, genellikle ulaşılabilir aralıklarda seyretse de kaskodan yararlanmak isteyen kişilerin araç geçmişine ve sürücü bilgilerine göre değişebiliyor. Yani kasko bedeli, araç ve sürücü gibi farklı etkenlere göre belirlendiği için sigorta poliçelerinde fiyat farkları oluşabiliyor.

Sigortalanacak Araç Modeli

Kasko prim tutarları üzerinde belirleyici olan en önemli etkenlerden birisi araç modeli. Aracın sıfır ve ikinci el olması prim tutarlarından farklılık oluşturabiliyor. Ayrıca spor bir araba ile aile arabası arasında kaza riskleri farklı olduğu için fiyatlarda değişiklik gözlenebiliyor. Aracın yılı eskidikçe daha fazla kaza ve hasar durumu ile karşılaşabileceği için ödenmesi gereken teminat miktarı yükselebiliyor. Fiyatı etkileyen diğer etken ise aracın içerisinde yer alan ekipmanların teminat kapsamına alınması. Telefon, televizyon, klima ve radyo-teyp gibi aksesuarların fiyatı etkileyebileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

Ek Teminat Seçenekleri 

Kasko sigorta denildiğinde kaza, yanma, doğal afet, çarpma ve çalınma gibi teminat seçenekleri akla geliyor. Bu tür teminatlarla aracınızı olası olumsuz risklere karşı koruma altına alabilirsiniz. Ek teminat seçenekleri ise aracınızda daha üstün koruma sağlıyor. Ancak poliçenizi ek teminatlarla genişletirseniz daha farklı prim ödeyebileceğinizi bilmelisiniz.

Ruhsat Sahibi Bilgileri

Araçta meydana gelen hasar durumlarının yanı sıra sürücünün mesleği, aracın kullanıldığı şehir, ehliyet yılı gibi kriterler de fiyat üzerinde belirleyici rol oynuyor. Mesleğinden dolayı devamlı trafiğe çıkan kişilerin daha fazla kaza riski ile karşılaşabileceği düşünüldüğünden kasko tutarları daha yüksek miktarda olabiliyor. Kaza, trafik ve suç oranı fazla bir şehirde, kasko fiyatları da doğrudan artış gösterebiliyor. Ayrıca genç yaşta olan sürücüler, kazaya yatkın oldukları için daha fazla sigorta primi ödeyebiliyor. Dolayısıyla ruhsat bilgilerinize göre kasko primlerinizin rakamsal açıdan değişebileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Sunulan İndirim Olanakları

Kasko fiyat farkları söz konusu olduğunda sunulan indirim oranlarına da değinmek gerek. Hasarsızlık indirimi, araç güvenliği indirimi, kasko yaş indirimi ve muafiyetler bu olanaklardan birkaçı. Eğer bu indirimleri hak ediyorsanız kaskonuzdan daha avantajlı şekilde faydalanabileceksiniz.

– Hasarsızlık İndirimi

Sigorta süresince hasar tazminatı almayan her sürücüye bir miktar hasarsızlık indirimi uygulanıyor. Dolayısıyla aracınız sigorta süresince hasar görmemişse, kasko güvencenizi indirimli hale getirebileceksiniz. Ancak sigorta bedellerinin enflasyon nedeniyle düşmemesi için enflasyon koruma teminatınızı almayı da unutmayın.

– Araç Güvenliği İndirimi

Aracınızda hırsızlık olaylarına karşı immobilizer ve alarm gibi koruma donanımları mevcutsa, belli miktar indirim hakkı elde edebilirsiniz.

– Kasko Yaş İndirimi

Sürücünün ehliyet yılına bakılarak da kasko indirimleri uygulanabiliyor. Örneğin: 40 yaşındaki sürücü ile 23 yaşındaki sürücünün ödeyeceği kasko primleri birbirinden farklılık gösterebiliyor.

– Muafiyetler

Muafiyetli poliçe seçimini kendiniz belirleyebilirsiniz. Sigorta bedeli üzerinden seçeceğiniz %1 ve %2 oranındaki muafiyetli poliçe, toplam primleriniz üzerinden indirim yapılmasına katkı sağlıyor. Muafiyet oranındaki ödemeyi kendiniz yaparak primlerinizi indirimli hale getirebilirsiniz.

Teknolojiyi yakından takip ederek müşteri ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmet çözümleri sunan Unico Sigorta, en avantajlı ve uygun fiyatlı kasko seçenekleri ile karşınıza çıkıyor. Trafik sigortasının tamamlayıcısı olan kasko sigorta ürününü satın almak için en yakın Unico Sigorta acentesine ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.