Türkiye’nin dört köşesinde hafta sonu kaçamaklarından kar tatiline, kültürel geziden deniz kum güneş üçlüsünü yaşayabileceğiniz yaz tatiline kadar pek çok tercihe uygun destinasyonlar ön plana çıkıyor. Özgün doğası, kültürel özellikleri ve turistik değerleri ile göz dolduran yurtiçi tatil rotaları, her yıl Türk gezginlerin yanı sıra pek çok turist tarafında da ziyaret ediliyor. Yurtiçi tatil planı düşünüyorsanız sizler için derlediğimiz büyüleyici tatil duraklarına göz atabilirsiniz. Böylelikle maceracı ruhunuzu ortaya çıkartarak daha önce gitmediğiniz farklı yerleri de keşfedebilme şansı elde edeceksiniz.

Tarihi Evlerin Adresi: Safranbolu

Kendine özgü tarihi evleri ile dikkatleri çeken Safranbolu, Karabük iline bağlı olan turistik ilçelerin başında geliyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan bu güzide tatil bölgesi, daha çok tarihi ve kültürel bir tatil geçirmek isteyenler gezginler tarafından tercih ediliyor. Geçmişe dayanan yaşam kültürü, örf adetleri, gelenekleri ve görenekleri ile yerli yabancı pek çok turist üzerinde olumlu bir intiba bırakıyor. Bakırcılar Çarşısı, Arasta, Kristal Teras, Mencilis Mağarası ve Yemeneciler Çarşısı ise görmeniz gereken yerlerinden birkaçı.

Peri Bacalarının Manzarası: Kapadokya

Benzersiz coğrafyası ile bambaşka bir tatil bölgesi haline gelen Kapadokya, Nevşehir il sınırlarında yer alan bir diğer yurt içi rotalarından bir tanesi. Bölgenin ilk tarihi uzantısını Paleolitik Döneme kadar götürebilmek mümkün. Kapadokya; kayalara oyulmuş evleri, kiliseleri, balon turları, ATV safarileri ve at sürme etkinlikleri ile gelen tüm gezginlere unutulmaz bir tatil deneyimi vadediyor. Eğer Kapadokya turunuzu birkaç günlük olarak planladıysanız, tatiliniz boyunca yörenin ünlü taş ve mağara otellerinde konaklamayı düşünebilirsiniz.

Yeşilin Bin Bir Tonu: Yedigöller  

Bolu sınırları içerisinde yer alan Yedigöller, yeşilin her tonuna rastlayabileceğiniz muazzam yerlerden bir tanesi. 1965 yılından beri Milli Park ilan edilen mesire alanında ilk olarak devasa büyüklüktek ağaçlar karşılıyor. Sonrasında da sırası ile irili ufaklı gölleri gezmeye başlayabilirsiniz. Örneğin: Büyükgöl Seringöl ve Deringöl yeşil alanda görebileceğiniz göllerden birkaçı. Ayrıca park içindeki Dilek Çeşmesi’ni, Gülen Kayalar’ı, şelaleyi ve Pisagor Ağacı’nı da mutlaka gezmelisiniz.

 Doğa Harikası Bir Güzellik: Nemrut Dağı

Sonbahar döneminde gezilecebilecek en tarihi yerlerden bir tanesi de Nemrut Dağı. Doğu ve Batı medeniyetlerinin kesişim noktası olan milli park; yüksekliği 10 metreyi bulabilen devasa heykelleri, muazzam gün doğumu ve gün batımı manzarası, uzun kitabeleri, tarihi dönemlere ışık tutan anıt mezarları ile gelen herkesi etkilemeyi başarıyor. Nemrut Dağı’nı ve ören yerini Adıyaman’a yolunuz düşerse sevdiklerinizle veya arkadaşlarınızla birlikte ziyaret edebilirsiniz.

Oksijeni Bol Ortam: Kaz Dağları

İda Dağı olarak da nitelendirilen Kaz Dağları, eşsiz doğası ile tüm turistleri etkilemeyi başarıyor. Balıkesir’in Edremit ilçesine yakın mesafede olan bu doğal güzellik, özellikle de doğa sporu yapanlar tarafından rağbet görüyor. Adatepe Köyü, Sütüven Şelalesi, Zeus Altarı ve Mıhlı Şelalesi ise gezebileceğiniz yerlerden birkaçına örnek oluşturuyor. Ancak Kaz Dağları, yüksekliği dolayısıyla daha çok uzun doğa yürüyüşleri ile gezilebiliyor. O nedenle dağa çıkarken yanınıza mutlaka yürüyüş ekipmanlarınızı tam almayı unutmayın!

İzmir’in Şirin mi Şirin Beldesi: Şirince 

Huzur dolu dünyası ve sıcakkanlı insanları ile gelen tüm tatilcilerin ilgisini çeken Şirince, ismi gibi İzmir’in şirin tatil beldelerinin başında geliyor. Rum Köyü olarak da bilinen Şirince’de, en yoğun turist popülasyonuna bahar dönemlerinde rastlanıyor. Eğer bahar dönemlerde iş hayatınıza kısa bir ara vermek ve kendinizi dinlendirerek motive olmak istiyorsanız tatil rotası alternatifi olarak bu küçük tatil köyünü tercih edebilirsiniz. Tatiliniz esnasında, köyün küçük olduğuna bakarak asla aldanmayın! Çünkü geldiğinizde meyve şarapları denemek, sokaklarda turlamak, Ali Nesin’in kurmuş olduğu Matematik Köyü’ne uğramak, köylülerin doğal ürünlerinden satın almak ve Aziz John Baptist Kilisesi’ni ziyaret etmek gibi pek çok tatil aktivesinden faydalanabilme imkanınız oluyor. Ayrıca Şirince’ye kadar gelmişken İzmir’in Efes Antik Kenti’ni ve Meryem Ana Kilisesi’ni de mutlaka ziyaret etmeye çalışın.

Kendi bütçenize ve tercihlerinize hitap eden güzel bir destinasyona sevdiklerinizle veya ailenizle birlikte geçirebileceğiniz bir tatil planı yapabilirsiniz. Peki seyahat esnasında başınıza gelebilecek olası tehlikelerin önlemini alabilir misiniz? Unico Sigorta, sunduğu seyahat sigortası avantajları ile hem seyahat hem de tatil esnasında meydana gelebilecek olası tehlikelerden kurtulmanıza yardımcı oluyor. Siz de seyahat sigortasına başvurunuzu yapın, konforlu ve güvenli yolculuğun keyfini çıkartın!