Ehliyetini almış her sürücünün bilmesi ve hatırlaması gereken önemli şeyler vardır ve bunlara uyan sürücüler kaza yapmadan yıllar boyunca araba kullanabilirler. İşte yeni sürücülere altın değerinden öneriler.

Araç İçinde Güvenliğinize Önem Verin

Arabanıza biner binmez mutlaka emniyet kemerinizi takın. Emniyet kemerinizi doğru taktığınızdan emin olun. Güvenlik her zaman bir numaralı önceliğiniz olsun. Bu sayede beklenmedik bir durumda bile aldığınız hasarı en aza indirebilirsiniz. Araca bindiğinizde aynaları kontrol etmeyi ve görüş alanınızı ayarlamayı da sakın unutmayın.

Gözlerinizi Asla Yoldan Ayırmayın ve Sadece Sürüşe Odaklanın

İster motorsiklet ister araba isterseniz de ticari araç kullanın. Hiçbir zaman başka şeylerin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Arabalar birden fazla görevi yapabileceğiniz bir yer değildir. Bir yandan otomobilinizi sürerken bir yandan da saçınızı taramanız, makyaj yapmanız, yetişmeye çalıştığınız toplantının dosyalarına göz atmanız ya da araç içindeki diğer kişilerle sohbet etmeye çalışmanız büyük riskler doğurabilir. Hem kendi hem de trafikte olan diğer kişiler adında sadece yola odaklanın.

Araba Kullanırken Cep Telefonunuzla Konuşmayın

Araç içinde çalan telefonunuza cevap vermeyin. Merak etmeyin, kimse sizi araba kullanırken telefonunuzu açmadığınız için suçlamaz. Araç kullanırken telefonla konuşmak günümüzde birçok trafik kazasına neden olmuştur. Görüşme yapabilmek için telefonunuzu eller serbest moduna alsanız bile araba sürerken konuşmak, dikkatinizi büyük ölçüde dağıtacaktır. Eğer acil bir arama bekliyorsanız arabayı park edin ve gelen çağrıyı park halinde cevaplayın.

Trafik Kurallarına Dikkat Edin

Hız sınırını aşmamaya özen gösterin. Aşırı hız, en büyük kaza sebeplerinden birisidir. Önünüze çıkan levhalara dikkat edin. Kazalardan ve trafik cezalarından kurtulmak için trafik kurallarına karşı dikkatli olmalısınız. Dur levhası gördüğünüz zaman veya kırmızı ışık gördüğünüzde mutlaka yavaşlayın. Bu sayede durma noktasında aracı daha kolay durdurabilirsiniz.

Trafikteki Kızgın Sürücülere Aldırış Etmeyin

Yaşamda olduğu gibi trafikte de sinirli insanlar karşınıza çıkacaktır. Kızgın sürücüler genellikle hızlanarak diğer sürücülerin yollarını kesmesiyle, arkadan korna çalmalarıyla bilinirler. Bu tarz sürücülere sakın aldırmayın. İstedikleri kadar korna çalsınlar, siz sadece geçmelerine izin verin. Onlardan ne kadar çabuk kurtulursanız o kadar güvende olursunuz.

Araç Sürerek Kendinizi Geliştirin

Trafiğin yoğun olmadığı yollarda alıştırma yaparak sürüş becerilerinizi geliştirin. Ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar çok tecrübe kazanırsınız ve acemiliğinizi o kadar hızlı bir şekilde üzerinizden atarsınız. Profesyonelleşmek size direksiyon hakimiyeti kazandırır ve reflekslerinizi geliştirir. Boş yolda yaptığınız pratikler sayesinde duyularınız daha da kuvvetlenir.

Öndeki Araca Çok Fazla Yaklaşmayın

Hızınıza göre öndeki araç ile olan mesafenizi ayarlayın. Özellikle şehir içinde araç kullananların en çok yaşadığı kaza sebeplerinden birisi, bu mesafeyi kısa tutmaları ve öndeki aracın aniden durmasıdır. Her zaman duran ve yavaşlayan araçlara karşı dikkatli olun.

Mutlaka Kasko Yaptırın, Yaptırmışken de En Uygun Fiyat En Kalitelisini Seçin

Bütün bu önerilere uymanıza rağmen her zaman istenmeyen durumlar yaşanabilir. Ancak kasko yaptırmanız böyle bir durumda sizin yükünüzü hafifletecektir. Ancak her kasko sizin için uygun değildir. Sigorta şirketi aramakla uğraşmak yerine oturduğunuz yerden online olarak kasko satın almanıza izin veren Unikasko’yu tercih edebilirsiniz. İlk defa araç kullanmaya başlayacak gençlerin rahatlıkla kullanabilmeleri için cep uygulaması bulunan Unikasko ile kasko işlemleri çok kolay. Unikasko’nun sunduğu avantajlar ile araba kullanmadığınız dönemlerde kaskonuzu duraklatabilir, tekrar kullanmaya başladığınızda kaskonuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Aylık abone olmak isteyenler için en uygun kasko çözümünü getiren Unikasko ile özgürlük sizin elinizde. İlk 3 ay sadece 9 TL fiyata sahip olan Unikasko ile en iyi kasko teklifi fırsatlarından faydalanabilirsiniz. En uygun kasko fiyatları ile kötü günlerinizde yanınızda olacak bir sigorta şirketi her zaman en iyi yol arkadaşınız olacaktır. İnternet üzerinden sadece dakikalar içinde en uygun kasko teklifi fırsatlarını öğrenmek ve kasko hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirmek için hemen tıklayın.