Merhabalar,

Hafta başında önümüzdeki birkaç haftanın detayına, Kasım’da ufukta ne görünüyor ona bakalım. Kasım ayında yağış bakımından Marmara, Karadeniz ve Ege zayıf gözüküyor. Ayın 10 – 15’ine doğru doğu bölgelere yağışlar gelecek. Genel anlamda ayın toplamına baktığımızda pek yağışlı değil sıcaklık bakımından da ortalamanın üzerinde gidiyoruz. Muhtemelen Aralık ayında normallere yerleşmeye başlayacağız. Kışla alakalı öngörüleri de önümüdeki hafta iyice netleştikten sonra paylaşacağız.

Bu hafta içerisinde Marmara genel olarak bulutlu, sisli ve puslu. Arada kısa süreli yağmur geçişleri var ama çok kayda değer yağışlar yok. İstanbul’da daha çok şehrin kuzeyinde Karadeniz’e yakın kesimlerine ara ara gelip gidecek yağışlar var. Orta ve Doğu Karadeniz’de bölgesel yağışlar var. Güneydoğu’da bu günlerde yağışlar vardı ancak onlar da yarına kesilecek. Ara ara Güneydoğu’ya, Doğu Akdeniz’e, Doğu Anadolu’ya yağışlar gelecek. Ayın 10’u ve 15’i aralığında Akdeniz’in orta kesimlerinden giriş yapıp Doğu Akdeniz’e ordan Güney Doğu ve Doğu Anadolu’ya genişleyecek kesintili yağışlar görülüyor.

Bu günlerdeki sıcaklıklar haftanın ikinci yarısında bir tık daha aşağıya iniyor. Ancak çok fazla dalganma yok. Ayın 17’sine kadar çok büyük değerlerde bir dalgalanma söz konusu değil. Hatta önümüzdeki hafta kuzey bölgelerde bulutlar biraz daha azalacak.Özellikle İç Anadolu pastırma yazını yakaladı bırakmıyor ☺ Normalde pastırma yazı 1-2 hafta olur ama bu bölgede neredeyse ayı kaplayacak. Başkent çevreleri için ise şu an 2 hafta daha yağış gözükmüyor.

Gece sıcaklıklar bu yüksek basınçla beraber düşüyor. Sabah saatlerinde sırtınıza bir şey almanızı tavsiye ederim ☺ Bu verdiğimiz sıcaklıklar öğle saatlerinde kısa bir zaman diliminde ölçülüyor onun dışında sabah saatleri biraz serin başlıyor. Hatta bazı kesimler örneğin; İç Ege güne sıfır hatta sıfırın altında başlıyabiliyor. Yüksek basınçla beraber sis de oluşuyor. Sisin yapışkan bir özelliği vardır ve zemine yapışır bir de üzerine düşük sıcaklıklar eklenince yolda olacaklara hızınıza dikkat edin diyoruz. Sisli bölgelerde hem görüşten dolayı hem de zeminin kaygan olma ihtimaline karşı bu günlerde dikkat etmekte fayda var. Sis Marmara’nın güneyinde, İç Ege ve İç Anadolu’da diğer merkezlere göre biraz daha fazla.

Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.